søndag 17. januar 2010

Lange løyper med fint skiføre på fjellet

Etter ei kuldeperiode viser termometeret nå plussgrader, men meteorologene varsler igjen kaldere vær. Fredag var det perfekte forhold for bortoverski og lørdag var det enda bedre, og søndag var det ikke dårligere!

Sekken.net kan ikke melde detaljert om forhold og aktivitet fra alle kanter på Sekken denne helga, for denne øya er stor! I denne omgang får vi begrense oss til de vestlige deler, fra Fjellvegen til Skogvikåsen.

Fra Sollibøen går ei løype til Tranhaugen og fra Oppsalen (og visstnok fra Sekkesetra) går ei løype om Kvilarsteinen til Tranhaugen. Mellom Tranhaugen og Sollibøen tar ei løype av og går om Skogvikåsen til Skogviksetra og ned til Romdalvika.

Turkameraten Trim, Trask og Tusle (kjent fra tidligere turbeskrivelser på Sekken.net) gikk opp løypa til Romdalvika lørdag og gikk fra Romdalvika om Skogvikåsen, Tranhaugen, Kvilarsteinen, Teppinga og Oppsalen til Vestad søndag. For de tre kameratene inkluderte turen ei halv mil til fots på bygdevegen. Turen anbefales! Beregn minst tre timer.

BILDE 1: Strake vegen mot Skogvikåsen. BILDE 2: Vågstranda fra Helgestøa til Skålhamna. KLIKK PÅ BILDA for å forstørre.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.