tirsdag 26. juli 2005

Sekken Hestesportklubb Sprangstevne som avslutning på treningsleir

Rakel og Marius Sekkenes Westad er ferdig med den andre treningsleiren for sommeren. Tema har vært dressur og sprang, og leiren ble toppa med et stevne på siste leirdagen. I tillegg til de som hadde vært med hele uka, stilte en lokal ekvipasje opp og det kom to til med ferga. Publikum fikk se litt knall og fall, men også mange gode prestasjoner.På bildet ser vi ekvipasjene til 60 klassen gå gjennom banen med dommerne. Det ser kanskje litt rart ut når rytterne peker og fekter i alle retninger, men det gjelder å gå gjennom banen i hodet slik at rekkefølgen på hindrene blir ridd riktig.

Det ble startet i seks klasser med bedømming Clear Round. Laveste klasse var 40 cm og den høyeste var 90. Bedømmingsformen Clear Round betyr at ekvipasjen må ha feilfri runde for å få sløyfe. Det er ingen rangering på de som går feilfritt. Ekvipasjen kan få flere forsøk. I tillegg til at dommeren skal holde orden på riving, stopp og fall, blir også stilen vurdert. Det er viktig å være på lag med hesten og gi de rette signalene. Stygg ridning med uhensiktsmessig bruk av pisk og andre hjelpere kan bli straffet. Det er heller ikke tillatt med stygt språk på banen viss rytteren irriterer seg over hesten.

Sekken Hestesportklubb vil gjerne arrangere flere stevner, både i dressur og sprang. Følg med på sekken.net eller i medlemsbladet Gampen så finner du ut når det skjer noe på Tusengroren Rideanlegg.Bilde 2: Nikoline Heimdal Eik og fjordhesten Kaci fra Sekken Hestesportklubb startet i klasse 70 og 80 cm. Forberedelsene skjedde i garasjen hjemme, det strigling og skoing foregikk omtrent samtidig.


Bilde 3: Ivrige ryttere venter på å få starte. De aller fleste er medlem av Molde Rytterklubb.

Mette Heimdal Eik (tekst og Øystein Eik (foto)
ID: 124

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.