mandag 30. mai 2005

Terasseprat om kaniner og møte med pavenSommeren 2003 flytta Laila Elnes Bielachowicz og Jan Bielachowicz til Sekken. De kjøpte småbruket Tøftin som hadde lå avertert med invitasjon til ”Det gode liv på Sekken”. Hvordan går det, lever de godt her?

Laila er lærer på Romsdal ungdomsskole i lokaler ved Rauma ungdomsskole, som drives av Romsdal indremisjon. Ti år tilbrakte hun i Israel, og studerte først hebraisk i fire år. Så var det to år på gaidskole og arbeid i kibbutz, og deretter fire år som gaid. Den nye sekkjingen kommer opprinnelig fra Sylteosen i Fræna.


For femti år siden ble Jan født i Polen, og i ungdomsåra gikk han på gruveskole. Etter hvert begynte han på studium i filosofi og teologi. I seksten år var han prest i katolsk kirke i Polen, og deretter to år i Molde, Kristiansund, Trondheim og Namsos.

De to gifta seg i 2003. Jan sier han koser seg med vedhogging, kaninstell og alle andre gjøremål på et småbruk. Laila reiser som regel med MS ”Grip” til byen og returnerer med ferja en gang på ettermiddag. Turen til og fra kaia blir gjort unna til fots på et minutt eller to.

Nå har det nettopp bygd seg ny terrase, og etter vårt besøk kom ”partyteltet” opp. Ved kaffebordet gikk praten fritt om det en lærer på indremisjonens skole, en katolsk prest og to sekken.net-journalister kan snakke om -- og det er absolutt alt.

Kaffe, te og polske søtsaker smaker godt en fin søndag ”utom fjellet” på Sekken. Snart kommer vi inn på Jan si prestegjering og hans forhold til den katolske kirka.

-- Skal jeg hente bildet? Spørsmålet kommer etter at vi har kommet inn på hans besøk hos pave Johannes Paul II i 1982. Kanskje kommer vi tilbake til dette og andre tema seinere.


Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 95

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.