søndag 29. mai 2005

Storstilt bibliotekåpning: Fritt fram for lesehestene!12. mai 2005 åpna Sekken oppvekstsenter sitt nye bibliotek. Da den nye skoledelen sto ferdig i 1996, var det uten eget bibliotekrom. Budsjettet tillot ikke dette og det skulle altså gå ni år før ønsket ble oppfylt. Men da alt var i orden, bøkene dataregistrert og satt i hyllene, inviterte senteret til en skikkelig åpningsseremoni i gymsalen!

Rektor Reidar Pedersen kunne ønske brukere av oppvekstsenteret og oppmøtte bygdefolk velkommen. Han kunne fortelle at det er de gamle garderobene og dusjrommene som nå er bygd om til bibliotek. Vaktmester Ove Jonny Sekkenes har laga ny døråpning i betongveggen (mye bråk), han har malt og fått hyllene på plass. Lærer Camilla Mørkeberg har registrert alle bøkene og forsynt de med strekkode. Micromarc heter programmet som er brukt, og Camilla har fått opplæring av Anne Husøy fra Molde Bibliotek, som bruker det samme.

Programmet etter Pedersens orientering var imponerende og rikholdig. Vi nevner prolog dikta og lest av Sigrun Moe, Sofie og Pernille Rønning spilte fiolin, Ottar Johannes Sekkeseter spilte althorn, Annbjørg Sekkenes drog en gitarboogie og Vegard Sekkenes opptrådte som stand-up komiker.

Rolf Gaasø fortalte om hvordan det var å gå på skole i "gamle dager". Anne Husøy fra Molde Bibliotek leste litt fra ei bok om Mamma Mø og Kråka, og ga boka som gave til biblioteket. Kanny Eik ga også ei bok i gave. Ole Foss underholdt med vitser og sanger og fikk de frammøte til å synge med av full hals.

Vi gikk fra gymsalen til det nye biblioteket og Camilla fikk æren av å klippe over snora. Og det var blitt skikkelig flott. Bøkene sto i hyller og kasser på hjul og bare lengtet etter å bli lånt ut. Inne i gamledusjen var det plass til en sofa -- her var det fint å kose seg med ei bok. Den flotte kunsten på veggene var utført av elevene sjøl.

Turen gikk tilbake til gymsalen der det ble servert kanelsnurrer og boller bakt på skolen, og kaffe og saft til alle som ville ha. Bordkonkurranse med boktema satte punktum for ei verdig åpning. Så alle lesehester på oppvekstsenteret: Galopper til biblioteket!!!

Mette Heimdal Eik (tekst og foto)
ID: 91

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.