mandag 30. mai 2005

Fire turkasser på Sekken

Du må nok gå langt for å kunne skrive deg inn i alle turbøkene, men muligheten er der. Den nyeste kassa finner du ved Sollibøvatnet og den er det Stikk UT som har satt opp. I år er det Friluftslivets år og kommunen har satt opp turkasser på ti forskjellige steder i kommunen. Det er lagt opp til fellesturer til de forskjellige stedene, og til Sekken er det nettopp Herdebreimarsjen.



Bildet er fra Fonnin. Hunden Kaisa skriver seg inn hver gang, på samme linje som eieren sin. Og med det samme vi snakker om hund, husk at det er båndtvang. Om du tenker at dyrelivet holder seg unna de trafikkerte løypene på marsjdagen, så husk at det finnes små og store turgåere som er redde for løse firbente med lang tunge. Vis hensyn!

Stikk UT-kassa ligger i den lange løypa over Sollibøvatnet. Viss du tar av der og går villmarksløypa over Sekkens høyeste punkt Tranhaugen, finner du Nordre Sekken Vels kasse der. Sekken Helselag har to kasser, ei på Fonnin som du når ved 13-km terrengløype. Før nedstigning til Engvika, kan du ta av og gå Familieløypa som kan kombineres med topptur på Vestadberget der telemasta står. Der finner du den fjerde kassa.

I kassene ligger bøker du skriver deg inn i, og hvert år blir det trekt ut en vinner på hver bok.


Mette Heimdal Eik (tekst og foto)
ID: 99

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.