mandag 30. mai 2005

Vi har ikke lyst til å flytte fra Sekken!-- Vi trives så alt for godt her på Sekken. Anne og Jorma Kylli virker oppriktig lei seg. Hvorfor flytter de da fra Sekken? -- Skiftarbeid på Tine i Elnesvågen lar seg ikke kombinere brukbart med hus på Sekken, sier Jorma.

-- Sekken må være en av de beste plassene på jorda, sier Anne, som kjøpte huset på Sekkenes i 2002, et halvt år før hun møtte Jorma. Tidlig i mai 2005 ble de et ektepar.

BILDET: Pakking og vemod blir avbrutt av naboprat og god humor. Anne og Jorma tar avskjed med Torleif, Tormod og Gjermund Sekkenes som ser innom og lurer på om det er behov for hjelp.

Både Anne og Jorma har bygd hus tidligere. Når de nå bryter opp fra Sekken, går de i gang med husbygging i Harøysundet. Til så lenge vil de fortsette å bo ei ei lita leilighet i byen, som har vært tilholdssted midt i uka, fordi det ferjerutene mellom byen og Sekken på ingen måte stemmer med arbeidstider på et meieri.

-- Jeg kjøpte dette huset i 2002. Her finner jeg ro og fred som jeg ikke har hatt andre plasser i verden, sier Anne, og forteller at: -- Huset ligger fantastisk plassert, og var bra på mange måter. Samtidig hadde jeg ønske om å gjøre en del endringer, og la ned mye arbeid i forbedringer etter mine behov og min smak.

-- Et halvt år etter etableringa her ble jeg kjent med Jorma. Han stortrives også her. I fjor averterte vi huset til salgs, men det enda med at vi ikke greide skille oss av med huset. Vi tenkte og vi tenkte fram og tilbake på hvordan vi kunne innrette. Nå må vi bare innse at dette ikke går, sier Anne, som også kan fortelle at hun skal bli bestemor til sommeren. Det er en av mange grunner til at vi nå forlater Sekken. Ei bestemor vil jo gjerne være nær barnebarnet sitt!

Sine første år hadde Anne i Bud, og deretter ble Harøysundet heimplass. For en del år siden bygde hun hus i Dublin, og ellers har det vært mye farting rundt i verden. Etter et kjærlighetsforhold til Sekken -- og en sorgtung avskjed -- går turen igjen til Harøysundet.

Når beslutninga først er tatt og siste flyttelasset er kjørt, satser nok paret med frist mot på et godt forhold til sin nye heim og på kjærligheten seg imellom. Anna har tegna huset. Råbygg med skillevegger skal et firma sett opp, og så skal de begge resten sjøl.

Akkurat nå er Anne arbeidsløs, etter å ha jobba ved Herskedal Fisk AS som gikk konkurs i vår. Nå er hun på hogget for å skaffe seg ny jobb, og arbeider samtidig med tidligere ansattte med sikte på ny aktivitet i firmaet.

Med dette sier redaksjonen takk for møtet, takk for positivt samvær så lenge det varte -- og lykke til i ytre strøk.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 98

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.