tirsdag 23. november 2004

Stor spenning i formannskapet

Det så dårlig ut ei stund, men ... Ja, bare Høyres fire stemmer imot! Hurra!! Dette er utdrag av ei tekstmelding som kom til redaksjonen mot slutten av budsjettbehandlinga i formannskapet i dag.

Møtet begynte midt på dagen, men mange hadde likevel funnet anledning til å møte opp som tilhørere på rådhuset -- der formannskapsmøtet var lagt til kommunestyresalen på grunn av stor av publikumsinteresse.

«Skoletilbuda på Sekken og Bolsøy er berga etter behandlinga i formannskapet». NRK-reporter Gunnar Sandvik (bildet) var raskt ute med den positive meldinga fra mobiltelefonen sin.


På samme måte som forrige tirsdag gikk ordet rundt bordet slik at det største partiet fikk legge fram sitt syn først, men alle fikk begrensa si taletid til ti minutt. Med ordføreren har Høyre fire representanter i formannskapet. Torgeir Dahl gjorde det klart at skole er et satsingsområde for partiet, som vil ha en god skole for de aller fleste -- ikke en dårlig skole for alle. Han gjorde det klart at fortsatt ungdomsskoleundervisning på Sekken ikke er med i Høyres skolesatsing.

Arbeiderpartiets Torbjørn Myhre sa at partiet er skeptisk til nedlegging av ungdomsskolen på Sekken, og at de vil se nærmere på dette samen med andre parti.

Deretter sa representantene for Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre klart fra at de vil gå inn for å opprettholde ungdomsskolen på Sekken. Her kan vi merke oss at Ola Fremo og Sosialistisk Venstreparti har gått fra et klart negativt til et like klart positivt standpunkt etter forrige formannskapsmøte.

Nå går saka til kommunestyret. Resultatet der må etter dette bli et soleklart flertall for Sekken og ungdomsskolen. Kommunestyret har 47 medlemmer med slik partivis fordeling: Høyre 15, Arbeiderpartiet 9, Fremskrittspartiet 8, Sosialistisk Folkeparti 6, Kristelig Folkeparti 4, Senterpartiet 3 og Venstre 2.

Rolf Gaasø kommer med følgende tiltaksnemndkommentar etter møtet: -- Vi må bare slå fast at dette er veldig positivt for Sekken, og jeg er glad for at flertallet ser verdien i skolen og lokalsamfunnet vårt.BILDA viser formannskap og publikum mens spenninga var på topp. På det nederste bildet tar vi med en representant fra naboøya som også gikk og venta i spenning. Normann Misund er leder i samarbeidsutvalget ved Bolsøya skole. Nå ser det ut til at skolen får beholde femte -- sjuende klasse.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 57

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.