søndag 7. november 2004

Nå kan du kjøpe breiband på Samsen! Sekken Handelslag AS og samarbeidspartnere har inngått avtaleElever og lærere på Sekken skole har i høst hatt internettforbindelse med kapasitet som blant anna tillater overføring av levende bilder. Sist torsdag kom det opp antenne også på Samsen, som tar mot og sender signaler til masta på Vestadberget. Et samarbeid mellom Sekken Handelslag, Istad Kraft AS og Det Norske Veritas gir mulighet for et stort digitalt sprang for mange på Sekken.

Med en gang må vi si at dette gjelder sørsida av øya. Enten må en ha fri sikt fra huset sitt til antenna på Samsen, eller så kan det være aktuelt med fiberkabel og/eller ekstra antenner som mellomledd.

Istad Kraft monterte antenna og er breibandsleverandør til Sekken Handelslag AS. Kapasiteten er så stor at handelslaget kan selge til private kunder, og det skjer etter avtale med leverandøren. Det Norske Veritas bidrar med finansiering.

-- Når kan den første abonnenten koble seg på?
-- På denne tida av året skal vel alt skje til jul. Og vi regner med at interesserte som kan ta inn signal direkte fra antenna på Samsen, skal ha forbindelsen i hus i løpet av noen noen få uker.
-- Prislappen er alltid interessant.
-- Nøyaktig pris har vi ikke ennå, men for å si det litt rundt: For omtrent samme pris som et rimelig ADSL-abonnement vil våre kunder få en linjekapasitet på ca 4 ganger det samme abonnementet. Her er det snakk om 2 megabits pr sekund både for sending og mottak. Det forteller Ole Petter Gisetstad, som er styreleder i Sekken Hanelslag AS.

BILDET: Daglig leder Vidar Svenning og styreleder Ole Petter Gisetstad er fornøyd med at Sekken Handelslag AS kan tilby mange av sine kunder breibandforbindelse.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 52

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.