onsdag 24. november 2004

Brann i styrhuset på MF «Edøy» -- Dette kunne ha gått skikkelig galt!

En større brann ble avverga, og det var nok på grunn av snarrådig reaksjon fra en trailersjåfør om bord i ferja som kom fra Vestnes. Klokka var ti minutt over sju tirsdag kveld 23. november da alarmen gikk. MF «Edøy» lå ved kai i Molde og mannskapet hadde pause. Dermed var det ingen i styrhuset på denne tidspunktet.

Trolig starta brannen i en oppladbar støvsuger. Sjølve brannen gjorde ikke stor skade, men pulveret fra brannsløkkingsappartet sammen med sot krevde mye reingjøring. Halvni-turen fra Molde ble innstilt, men to timer seinere var ferja i rute. Vår mann med kamera var med denne turen, og tok en tur opp i styrhuset. Der satt skipperen med overtrekksdress etter arbeidet. Kommentaren kan oppsummeres slik: -- Dette kunne ha gått skikkelig galt!

Dette er ikke første brannen om bord i MF «Edøy». Det skjedde mens ferja var i Lofoten og gikk under navnet som ennå kan leses på rekka: «Lofotferje II» – og den brannen var ganske dramatisk. I år er det 55 år siden sjøsetting av MF «Gjemnes». Dette var Møre og Romsdals si første nybygde bilferje, og den er nå landets eldste bilferje i rutetrafikk!

BILDE 1: Matros Per Helge Selnes (t.v.), fører Reidar Røren og maskinist Mikail Karadash i styrhuset. Nå er alt under kontroll igjen.


BILDE 2: MF «Edøy» tøffer videre etter brannen i styrhuset. Klokka er 22.45 tirsdag 23. november 2004.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 59

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.