torsdag 2. desember 2004

God graut og høgt tre: Nordre Sekken Vel lyser opp i mørketida


Første søndag i advent var det igjen tid for å tenne lysa på julegrana ved ferjekaia. Men først var vi på Bygdaheim og åt rømmegraut.

I mange år har Nordre Sekken Vel invitert alt folket til tenning av juletreet. I like mange år har vel Sekken Skolekorps stilt opp med musikalske bidrag. Denne gangen kalte de seg rett nok for nisseorkester, i og med at dirigenten ikke kunne stille med taktstokken sin. Noen ganger har minusgradene nesten satt en stopper for musikalske prestasjoner. I år var det brukbare forhold, og det skal noe til å stoppe dette korpset.

Fast innslag er tipping av høgda på treet. Talla i boka ved ferjelemmen varierte nok med er par meter. Her er har deltakerne bruk for godt øyemål -- og litt flaks kommer godt med. Fasiten var 5,97 meter, og vinner ble Liv Åshild Vestad.

Aller først var det samling på Bygdaheim, gamle Sollibø skule. Der var det god rømmegraut til alle som ville ha. Etterpå kom kaffe og kaker på bordet. Ved loddtrekkinga kunne mange ta med seg en gevinst eller to heim. Og dermed hadde vi nok en gang deltatt i en trivelig tradisjon.


BILDA presenterer vi uten nærmere kommentarer.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 60

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.