søndag 29. august 2004

Leirskoleopphold på Sekken Fra Trysil og nesten rett vest!


45 mil omtrent rett vest og litt nord for Trysil ligger Sekken.7. klasse ved Jordet skole i Nordre Trysil har spart penger til leirskole siden 1. klasse, men ordninga er trappa sterkt ned. Foreldra ville gjerne at ungene skulle få en tur til en natur og et miljø som er forskjellig fra det de lever i sjøl, og da ble det 45 mil rett vest - til Sekken.

Tidlig i vår ble det avklart at 7. klasse kunne reise, og det har vært utvekslet bilder og data mellom de to skolene. Tryslingene kom onsdag kveld i privatbiler med foreldre som sjåfører og reiseledere. Klassestyrer Brit Skålholt fra Trysil har samarbeidet med klassestyrer for storskolen på Sekken, Lise Pedersen, om et opplegg om livet i sjøen og i fjæra. Reidar Pedersen dro garn og ruse, fangsten ble nøye undersøkt. Torsdag og fredag var skoledager med undervisning. Det ble grilla albueskjell og kokt krabbe.

Gjestene brukte gymsalen til sovesal, og disponerte kjøkkenet og garderobene.

På ettermiddagene ble det fisketur og ridetur, fotball og volleyball. Tryslingene inviterte til grillfest på fredag og Sekken Ungdomslag arrangerte diskotek på ungdomshuset. Og det ble knyttet sterke vennskapsbånd mellom tryslinger og sekkinger.

Lørdag ble det bytur med besøk på Røkkeløkka der de var så heldige å få komme inn under trening. Og ikke minst en tur på Seilet med heistur til øverste etasje.

Mette av inntrykk og opplevelser reiste de hjem på søndag morgen. Noen felte en tåre over en hjertevenn som blir litt langt unna. De hadde bare godord om måten de ble tatt i mot på Sekken. De vil gjerne takke for ferdig kveldsmat da de kom, takker Vidar for god sørvis på Samsen, takker Ole Harald for båtskyss til fisketur, takker Helge og Jon Ingar for båtskyss tilbake etter bytur, takker Sekken Hestesportklubb for ridetur, takker Sekken Ungdomslag for diskoteket, takker Svein for lån av robåt, takker skolen for det praktiske opplegget, takker alle på Sekken for at vi på en fin måte deler godene med de som kommer på besøk. (Nesten som på en Oscar-utdeling det her!)

Og la det være sagt: Skulle en sekking forville seg til Trysil, vil nok mottagelsen bli like hjertelig. Ingen trenger å være redd for det. Det var hyggelig besøk for oss også.

På bildet er gjengen samla på dekk. De smiler på oppfordring, for det var trist å forlate Sekken. Men det er sikkert godt å komme hjem og sove i egen seng.

Av Mette Heimdal Eik (tekst) og Øystein Eik (foto)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.