tirsdag 6. juli 2004

Tips 1 i TURSEKKEN Romsdalvika -- Skogviksetra -- Skogvika


Turkameratene går på veger og stier, og hopper av og til over stokk og stein. Vi holder et moderat tempo og ser omtrent hvor lang tid vi bruker fra A til Å og tilbake. Her ser du litt av det vi opplevde på denne turen. Neste gang kan vi kanskje slå følge? Du finner også fram sjøl, og her er en liten beskrivelse på vegen som er god å ha om du ikke er kjent.

Vi parkerte bilen i Romdalvika, rett opp for krysset, ca 7 km fra ferjekaia når du kjører vestsida (ca 13 km når du kjører østsida). Derfra går det en delvis gjengrodd skogsveg (traktorveg) oppover til Skogviksetra. Enkelte plasser hengte vi opp band av kvit plast for å unngå tvil om vegvalget. Vi brukte 30 minutt opp til Skogviksetra. Der finner vi restene av et sommerfjøs. Nyttårsorkanen i 1992 romsterte stygt her, men tida leger alle sår og etter hvert ser det bedre ut.

Herfra følger vi stien ned til Skogvika (15 minutt). Denne stien ble laga spesielt til Herdebreimarsjen. Fra Skogvika er det bare å følge bygdevegen tilbake til Skogvika. I brukbart tempo tok det 30 minutt. Total gangtid: 1 time og 15 minutt.

Alternativ: Du kan gå motsatt veg eller du kan parkere i Skogvika.

Bilde 1: Romdalvika var utgangspunkt.

Bilde 2: Litt uestetisk merking hjelper deg å finne vegen.

Bilde 3: Oppe i lia er det flott utsikt mot Vågstranda med fjord og fjell.

Bilde 4: En liten halvtimes gange fører oss fram til Skogviksetra i enden av Skogvikåsen.

Bilde 5: En gang et sommerfjøs.

Bilde 6: Små ting kan gi store naturopplevelser.

Bilde 7: Skogvika sett fra Omnen, men dette perspektivet får du ikke oppleve på denne turen. Stien kommer ned ved huset i høgre bildekant.

Bilde 8: Ved Skogvikdammen står et rasteplassbord der du kan puste på. Derfra er det i underkant av 2 m til Romdalvika.


Turkameratene (tekst) sekken.net (foto)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.