søndag 4. februar 2018

Mange bøker og mye moro på Bokbåten EPOS

Søndag 04.02.2018: Trond Magnum fra Abrakadabra Teateret (ei av Norges eldste frie teatergrupper) fikk publikum med seg og leverte et engasjerende program på Bokbåten. (Fotografen innser at dette bildet ikke er representativt for stemninga.) Trond Magnum fra Trysil forteller til Sekken.net at han var med EPOS første gangen i 1981, og så langt har det blitt 21 turer. - Hyggelig å være om bord og hyggelig å møte unge og voksne på turene her i distriktet, sier han.

Så langt, ja ... Skipsfører Svein Ivar Vinnes konstaterer at det har vært en del runder med diskusjon om bokbåten si framtid opp gjennom åra. Inneværende avtaleperiode går ut når denne vinterturen er over. - Jeg håper byråkrater og politikere bestemmer seg for at dette tilbudet skal føres videre. Noen hevder at bøker og alle andre tilbud i digital form gjør bokbåten mindre aktuell. Er det så sikkert? Folkebiblioteka går nå i samme retning som EPOS alltid har gjort, og tilbyr kultur- og kunstarrangement i kombinasjon med litteraturtilbudet. På denne turen har vi hatt svært bra besøk, med 90 om bord på Alnes som et eksempel, sier mannen i styrhuset. Som mannskap har han med seg Ole André Lehre.

To medarbeidere fra Fylkesbiblioteket tar imot bøker som kommer inn, og hjelper til med tips,og råd og utlån. En time etter ankomst er skuespilleren klar med sitt program. Mens han holder publikum i ånde, benytter de fire andre anledninga til å innta en bedre middag. Forhåpentligvis er det nok igjen til femtemann når han har pakka ned kostyme og rekvisitter.


BILDET: Fra venstre ser vi One Marthe fra Vikebukt (rådgiver i formidling til barn), Ole André Lehre fra Ulsteinvik, Svein Ivar Vinnes fra Fusa og Madelen Ramsøy fra Vinterbro (bibliotekrådgiver). 


Her er det bare  ett bildet fra dette besøket. Du kan finne åtte bilder fra Bokbåten EPOS om du går til Facebook og velger Sekken.net


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.