onsdag 31. januar 2018

ER DET INTERESSE FOR ET MINIKURS I PODING AV FRUKTTRÆR?

31.01.2018: Molde og Omegn Hagelag arrangerte kurskveld i Nordmøre og Romsdal Felleskjøp sine lokaler. Fire sekkinger var der sammen med en flokk andre hageamatører. Temaet var fruktdyrking med hovedvekt på poding av frukttrær. 

Poding på epletrær er mest aktuelt på våre kanter. Poding av pære, plomme og morelle er også vanlig, og kvister fra for eksempel et epletre som gir god frukt, kan podes på rogn og enkelte andre treslag med godt resultat.

Martin Hauge vokste opp i ei fruktdyrkerbygd i Rogaland, og har nå en hage med ulike sorter frukttrær og andre nyttevekster i Molde. I løpet av et par timer ga han deltakerne et godt teoretisk grunnlag før neste samling som er den praktiske delen.

Hvor mange på Sekken kan tenke seg å sette av et par timer en kveld eller en søndags ettermiddag dersom Bygdetunet inviterer Martin Hauge til en Grønn kafe med poding som tema? 

Kostnaden med et slikt arrangement blir minimal. Ta gjerne kontakt muntlig med Øystein, send en mail til sekken.museum@gmail.com, ring / send sms til 975 91 319 eller legg inn en kommentar på Facebook. Slike tilbakemeldinger vil være uforpliktende.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.