onsdag 29. mars 2017

LOSSIUSLØPET ønsker VELKOMMEN til Sekken Maraton lørdag 15. juli 2017

Sekken Maraton er løpet for alle!
 
29.03.2017: Sekken Maraton omfatter (maraton 42195 m), halvmaraton (21097,5 m), Lossiusmila (10 km), Bautajoggen (5 km), Elveløpet (2 km) og Skilpaddesprinten (0,5 km). Arrangør er det frittstående LOSSIUSLØPET i samarbeid med interesserte aktører. (Velkommen som deltaker i planlegging og gjennomføring!)

NÅ ER DET KLART FOR PÅMELDING: sekken.hoopla.no/sales  (Der ligger også praktisk informasjon om rutetider, overnatting m.m. Merk rabatten for ungdom, student, elev på de tre lengste distansene.)
ARRANGEMENTSLEDER: Nikoline Heimdal Eik – E-post: 9koline@gmail.com

Elveløpet går til Hagaelva og tilbake, og er lagt til i år etter at en ung, lokal løper kom med ønsket om denne mellomdistansen. Nå er det kanskje nok distanser å velge mellom på grus og asfalt, mens det kan være aktuelt å vurdere terrengdistanser og andre varianter. Arrangøren er alltid åpen for innspill som bidrar til å utvikle løpet videre som et godt tilbud for lokale og tilreisende deltakere. Alle kan gi hverandre inspirasjon og motivasjon. Langreiste og kortreiste, unge og eldre, erfarne og nybegynnere – for arrangøren er hver enkelt en viktig deltaker.

Ferjereiser og lange opphold mellom avgangene kan være en ulempe for arrangør og deltaker, og dette må vi prøve å snu til noe positivt. Løpsarrangementet skal skape trivsel, glede og utvikling i bygda, og skal være en MØTEPLASS for unge og voksne, deltakere og publikum, aktive og mindre aktive. Den gode festivalstemninga kan vi skape i lag. Reisetid og ventetid kan fylles med opplevelser som gir gode minner for alle. Mange har de siste åra sagt at reisa er en bonus og noe eksotisk ved for eksempel en konsert på Sekken.

BILDET: Vi rykker tilbake til start og ser på den aller første Sekken Maraton – lørdag 26. september 2015. Deltakerne i distansene maraton og halvmaraton står på startstreken.

Fra 2005 har det vært arrangert festival på Sekken i forkant av Moldejazz. Fra og med 2017 blir Sekken Maraton en del av denne tradisjonen – i tråd med visjonen for Bygdetunet: impuls & tradisjon  

Arrangøren håper at tilreisende deltakere i Sekken Maraton vil stoppe her både før og etter løpet, og at de vil trives sammen med helårssekkinger, sommersekkinger og alle andre i festivalstemning.
Årets festivalprogram er ikke spikra ennå. For lesere som er delvis ukjente med aktivitet og tilbud på Sekken tar vi med litt om hva som har skjedd før, for å gi et inntrykk av hva som kan komme på plakaten. Programmet har variert i omfang og innhold år for år, med konserter inne i lokaler fra kirka til et lite ammunisjonslager fra krigens dager og på utescener, bygdevandringer (og byvandringsdag med godt over to hundre deltakere), historietimer og debatter om turisme og framtida for Sekken, enkeltbesøk og organiserte turer fra nabobygder, (kunst)-utstillinger, pub, foredrag, uteservering i sommernatta, dans i ulike former, grilldag med kakebakekonkurranse, seminar, barnetimer, skattejakt og åpen scene for de unge, for å nevne noe av programtilbudet disse åra.

Bygdetunet inviterte fra starten aktivt til samarbeid om utvikling og gjennomføring av festivalen, for å skape et bredest mulig grunnlag og eierforhold til delarrangement og helhet. Humor, humør, lett underholdning og god stemning har vært viktige kriterier – sammen med kvalitet og seriøs satsing på samvær, samarbeid, samhold og samhandling i bygda. Visjonen impuls & tradisjon er alltid med på vegen, og ei bevisst satsing har vært å invitere politikere og andre for å skape god kommunikasjon mellom Sekken og de som har innflytelse og makt i kommunen, fylkeskommunen og resten av samfunnet.
Nå blir altså Sekken Maraton en del av festivalen, og det er ikke utenkelig at det vil prege programmet for helga før Moldejazz og dagene i første halvdel av juli.

TIL SLUTT
har vi ei OPPFORDRING: Kom med ideer og forslag til årets program for festival med løp! Navn på aktører (deg sjøl?) som kan bidra med musikk, teater, underholdning i ulike former, utstilllere, frivillige som funksjonærer (rigg, rydd, matstasjon m.m.) …. mange oppgaver venter, så det er mulig å finne det en sjøl kan trives med. Og så var det dette med å melde seg på løpet: Gjør det – nå!

SKRIV GJERNE TIL:
9koline@gmail.com

Følg Sekken Maraton på Facebook
– lik og del!

S
e også terminlista på kondis.no


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.