søndag 17. april 2016

Trim, Trask og Tusle anbefaler: Felles stikkuttur (til to poster), suppekafe og konsert på Sekken 1. mai

17.04.2016: Trim, Trask og Tusle er tre turvenner som er glad i naturen på Sekken og rett som det er blir frista til å bruke en kjent karakteristikk (klisje) når øya skal beskrives: Et Norge i miniatyr!

De tre vennene legger ofte ut på korte og litt lengre turer i lag, og noen ganger stikker de ut hver for seg. I tide og utide minner de hverandre om at: Været forandrer seg, lyset skifter, vi møter trivelig sambydinger og tilreisende turfolk, og turene gir ulike (og unike!) opplevinger også om vi går den samme stien i dag som i går. Alt dette er de enige om og de har mye til felles. Blant anna har de stor tro på kombinasjonen natur og kultur, og gleder seg  nå til søndag 1. mai da en felles stikkuttur til to (!) poster på Sekken kan avrundes med folkelig kvalitetsmusikk på Ungdomshuset og kafe på Bygdetunet.

Trim, Trask og Tusle har delt mange av turene sine på Sekken.net tidligere. Nå er de i farta igjen. På oppfordring fra en representant for stikkutarrangøren (Sekken har et talerør og et hørerør inn i stikkutkomiteen i Molde) tok i dag på seg tursko og klokke for sondere terrenget. De gikk, så på klokke og avstandsteller, noterte og gikk igjen. Det gjelder i alle fall for to av vennene. Tusle var ikke med lenger enn til ferjekaia. Vi tar der derfra.

Tusle så på kartet og skjønte tegninga: Dette blir en tøff tur, jeg skal vente det er garantert snøfritt og myrene har tørka opp noe. Da skal jeg ta turen i mitt eget tempo, og gjerne i lag med andre som vil rusle og tusle. Trask la i veg, og Trim gjorde sitt beste for å henge på. Her skal vi prøve å henge på begge to med beskrivelse og passeringstider. 

Ferjekaia: 0 km (0 minutt) Stikkutposten ved Sollibøvatnet: 2,9 km (40 min) Stikkryss ved Skogvikåsen  3,2 km (45 min) Tranhaugen 5,0 km (1 t 30 min) Kvilarsteinen ved Fjellvegen 6,5 km (2 t) Tepppinga / Traktorveg mot Vestadberget (masta) 7,0 km (2 t 10 min) Bygdetunet 9 km (2 t 30 min). 

Trask tok nesten ikke pauser på turen og han kjente det godt i beina etter turen. Trim greide å henge på gjennomførte turen i fin stil, men kunne ha tenkt seg bedre tid til å puste på og nyte utsikta, for eksempel fra Tranhaugen (304 m.o.h) som er toppen over alle topper på Sekken. Neste gang skal vi gå i familieturtempo, og da skal vi beregne tre og en halv time, sa Trim. OK, sa Trask, som nevnte i at den som ikke vil ta seg tid til å se sørsida av øya og for eksempel stikke innom nærbutikken Samsen og Bygdetunet, kan ta til venstre ved Kvilarsteinen og gå direkte til ferjekaia. Da trenger du ikke tenke på bilskyss.

Tusle hadde suppa klar da Trim og Trask kom i mål etter turen. Slik vil det også være søndag 1. mai. Da vil Tusle få med seg andre gode venner og holde åpen kafe på Bygdetunet. Der blir det salg av suppe, kaffe og kaker. Turfolket bør ta med seg drikke på turen, men trenger ikke niste seg ut for en lag dag. Et plastkort og penger på konto fikser det meste. Vertskapet satser også på at det skal være mulig å ta seg en dusj etter turen.
Og det kan jo være godt før konserten.

Konserten på Ungdomshuset med Gabriel Fliflet og Jorun Marie Kvernberg
–«To som slår seg løs slår seg sammen» begynner kl. 17.30 og varer til  ca. kl. 19.00. Da går det transport til ferjekai for de som har bestilt, og ellers eer det god tid til å sykle for de satser på sykkeltur denne dagen. Og sa vi når tilreisende må ta ferja fra Molde for å delta på felles stikkuttur? Kl. 10.45 går den ferja fra byen. Og til slutt: De som er like spreke som Trim og Trask og synes turen blir vel kort, kan henge på vegviseren som skal ta en tur oppom Vestadberget (telemasta) og bli med Sekken idrettslag si samling med trekking av årets vinner. Både der og andre plasser på Sekken ligger det turbøker med registrering av besøk. 

Trim, Trask og Tusle kommer tilbake med oppdatert informasjon om om Stikk ut og turlivet generelt på Sekken. 

BILDET: Du har passert stikkutposten ved Sollibøvatnet og kommer til et stikryss ved Skogvikåsen, skal du etter hvert sikte deg inn på Tranhaugen som du ser mellom Tarløysa / Torvløysa og Oksen (t.h.). Foto: Øystein Eik (kontaktperson for Stikk-ut på Sekken)  E-post: oystein.eik.sekken@gmail.com  Telefon: 975 91 319
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.