onsdag 15. juli 2015

ARRANGEMENT PÅ SEKKEN VIDERE UTOVER SOMMEREN OG HØSTEN

15.07.2015:  Publikum har gitt gode tilbakemeldinger på Bygdetunet sine arrangement i sommer, og Romsdals Budstikke hadde ei reportasje i gårsdagens avis. Her kommer ei liste med arrangement du kan merke deg. Først og siste er det noen endags(-kvelds)-arrangement, og som kommer vi fram til noe som vil strekke seg over tre heile dager: FREDAG 25. september, LØRDAG 26. september og SØNDAG 27. september 2015.

FØRST ei kort liste over Det som skjer ... på Sekken. Oppfordring til alle: Meld inn andre arrangement og tips oss om andre aktiviteter som har interesse for heiltids- og deltidssekkinger og gjester utover sommeren og høsten. Adressa er: sekken.museum@gmail.com  

SØNDAG 19. juli: Tradisjonell søndagskafe på kafe B     GalleriE har åpen sommerutstilling (Galleriet åpner også etter avtale. Ring 975 91 319)

SØNDAG 9. august: Konsert med trioen SommarFOLK på Oppsalen

LØRDAG 29. august: Jazzkro på kafe B

25 – 27. september: Konserter, utstillinger, eventyrkveld m.m. for små og store

TORSDAG 1. oktober: Releasekonsert med gitaristen Stig Ulvestad  (Plateslipp)


SÅ NÆRMERE OM HELGA 25 – 27. SEPTEMBER 

Utgangspunktet for det som blir planlagt denne helga er ei verdenshistorisk begivenhet: Viseguvernør Nicolai O. Lossius tok imot Charles Darwin på Galapagos for nøyaktig 180 år siden. «Eventyret» om tenåringen som reiste fra Vestad som tenåring og gjorde karriere som sjømann, militær og forretningsmann i Sør-Amerika, var bra fra kjent fra før. For to år siden kunne så Anders Kvernberg ved Nasjonalbiblioteket gjøre oss kjent med historia om da han under navnet N. O. Lawson (gjerne omtalt som den britiske Mr. Lawson) fortalte Charles Darwin om skilpaddene på Galapagos. Darwin har sjøl gitt uttrykk for at det møtet var viktig og skilpaddene som hadde utvikla seg ulikt fra øy til øya var et viktig spor i hans arbeid.

Denne historia vil være et av mange element og et bakteppe når Bygdetunet inviterer til ei helg med festivalstemning 25 – 27. september, men vi vil ganske fortsette søkelyset på nyere historie, situasjonen på Sekken i dag og ikke minst framtida for bygda vår. Ei målsetting er at programmet i stor grad skal engasjere barn og ungdom. Noen brikker i programmet er på plass, og de siste dagene har spennende tilbud kommet nærmest rekende på ei fjøl. Dette kommer vi tilbake til så snart styret i Sekken museumslag / Bygdetunet samles for å diskutere og planlegge videre. 

OPPFORDRING: Om du bor på Sekken, i nabolaget eller et godt stykke unna: Merk av fredag 25. september, lørdag 26. september og søndag 27. september 2015 i kalenderen. Send gjerne spørsmål, kommentar, tips og andre innspill til sekken.museum@gmail.com
TEKST: ØYSTEIN EIK  
T  975 91 319


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.