søndag 18. mai 2014

VALSERIA søndag 8. juni : En melodiøs hyllest til valsen og tretakten

 Tretakten er truet. To- og firetakt stønner seirende gjennom verden.  Vals er ikke stampende, dunkende, hoppende eller marsjerende. Vals flyter…..  

Slik forklarer trekkspiller og komponist Gabriel Fliflet på en humoristisk måte utgangspunktet for VALSERIA. Gabriel Fliflet er kjent som en halvdel av duoen Fliflet & Hamre som er berømt for sine sprelske påfunn under Festspillene i Bergen. Gabriel Fliflet er en mester i å kombinere kvalitetsmusikk fra mange områder med kvikke replikker og god humor. Tekstene til verket er ført i pennen av komponisten og forfattere som Einar Økland og Kjartan Fløgstad.

– Vals kan være mye forskjellig, og er en av få danser som danses både i ballsaler i Wien, på vestlandske bryggekanter og Folkets Hus, ved den russiske fronten under de to verdenskrigene eller på franske gate-fester, heter det i omtalen av verket.  I Valseria vil jeg trekke frem ulike stemninger og ulike attityder: Ettertenksomme, virvlende, hissige, duvende, nølende valser. Melodier som hverken skremmes av hjerte, smerte eller lyttende saklighet. Melodier med musikalske røtter både i Norge, Paris og Balkan. Publikum vil få oppleve valser om kjærlige sommerøyeblikk, kirkegårder, krølling av tær – og saltstenkte svaberg.
I tillegg til Gabriel Fliflet selv, på trekkspill, piano og sang, kommer Jorunn Marie Kvernberg på sang, hardingfele, fele og harpeleik, samt gitarist Jørgen Sandvik og bassist Anders Bitustøyl. Alle fire er profilerte og høyt respekterte musikere. (Mange husker Jorun Marie fra en strålende solokonsert på Sekken 25. oktober 2010.) Komponisten er så allsidig at han ikke kan plasseres i en «bås» og vi håper at denne korte informasjonen forteller noe om hva du kan vente deg på konserten.
Vi håper på et stort og som vanlig godt publikum sammensatt av en god del tilreisende sammen med oss heiltids- og deltidssekkinger.

Billetter kan du kjøpe på sekken.hoopla.no/sales (det er fint for oss som skal beregne plass) og ellers er det billettsalg ved inngangen.

 
Ungdomshuset søndag 8. juni kl. 17.30
    

Billetter på sekken.hoopla.no/sales


Arrangør: BYGDETUNET på Sekken       

sekken.museum@gmail.com
      Telefon  975 91 319

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.