onsdag 15. mai 2013

Olivier Ledoux – fra Frankrike med skulpturer til Sekken

15.05.2013: Olivier Ledux kom til Sekken første gang under KUNSTREISE midtfjords midt i september 2012, etter invitasjon fra Ellisif og Terje Rübberdt. Han hadde da vært i Molde gjennom sommeren, med base på Tollboden og med Inger-Mette Stenseth som kontaktperson.

Nå er Oliver tilbake på Sekken. Han kom hit fra Frankrike torsdag 9. mai og bor privat hos Mette Heimdal Eik og Øystein Eik. Med Eikahaugen.som base planlegger han sommeren i Norge. Fra førstkommende helg i fire uker er oppdraget å utforme en hage på Årø, i Krohnstad Montessoribarnehage hos Edith Krohn Marleau. Ved santhanstider er Olivier ledig for nye oppgaver. Han arbeider innenfor landskapsarkitektur, og hans store lidenskap er å lage skulpturer i tre. Fredsbenken står midlertidig ved Tollboden, mens kvalene fra 1992 er kjente og kjære element i bybildet.

Olivier Ledoux vil gjerne lage noe på Sekken, helst i samarbeid med andre. Med et passende emne kan han lage en skulptur (gjerne noe som også kan være til praktisk nytte) i sommer. Uke 28 kan være aktuell, og i tilfelle kan «workshop» på Bygdetunet med Olivier være en del av impulsfestivalen. Ingen ting er bestemt, for dette handler også om økonomi. Som oss andre må kunstneren Olivier ha et minimum av penger for å leve.

Fra Frankrike hadde Olivier med seg skulpturer både i varebilen og på tilhengeren, og han hadde behov for et midlertidig lager, og det blir det ei utstilling på Bygdetunet 17. mai og i helga.

OPPDATERING: Rektor Vigdis Nordgård kom innom og hilste på (lite bilde). Etter en kort samtale var avtalen klar: Olivier får besøk fra oppvekstsenteret torsdag 16. mail

Olivier Ledoux tar gjerne store og små oppdrag i Molde og distriktet utover sommeren. Er du interessert eller har du tips om andre som trenger en fagmann og kunstner? Ta kontakt!

STORT BILDE: Olivier Ledoux hadde med seg skulpturer fra Frankrike, og noen har stått utstilt i Molde. Foto: Øystein Eik

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.