tirsdag 22. januar 2013

Norturasjåfør: - Interessant å bli kjent på øyer og andre lokalsamfunn

Mandag 14. januar 2013: En stor bil kjører om bord i MS Ørsta før avgang kl. 20.45. Ved rattet på dyretransportbilen sitter Bob Winje. Mandagskvelden er kald, men i førerhuset er det god temperatur, og sjåføren gir tydelig uttrykk for at han trives i jobben.

- Det er interessant å bli kjent på øyer og i andre bygdesamfunn i distriktet. Samtidig opplever jeg det som meningsfylt å stille opp for produsenter som driver i lokalsamfunn som kan ligge et stykke unna de mest trafikkerte vegene, sier Bob Winje. Han er sjåfør i Nortura dyretransport, som transporterer dyr for Gilde. Privatadressa er Vistdal i Nesset kommune. Etter parkering på Sekken denne kvelden, kommer er dag som starter tidlig.

- Ja, jeg reiser til Sekken i kveld for å komme i gang tidlig i morgen. Vi starter klokka halv seks med å laste sauer og skal ha med dyr fra to besetninger. Ferja går kvart over sju, og da skal bilen være om bord. Opplegget videre er å møte en korresponderende transport som kommer fra Skåla og laste om. Jeg kjører videre til Batnfjorden for å laste opp kyr, og så går turen til slakteriet i Malvik, forteller Bob Winje, takker for praten og avslutter slik: - Vi prøver å gjøre en best mulig jobb på vegen fra produsentene i landbruket fram mot forbrukerne.

BILDET: Bob Winje på veg til Sekken for å laste opp sauer tidlig neste dag. Foto: Øystein Eik

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.