søndag 5. juni 2011

SUKSESS: 250 deltok på TURDAG i strålende vær!

Nytt opplegg for Herdebreimarsjen gjorde susen søndag. Over 250 deltok på turdagen til fots eller på sykkel. Bygdetunet var den sentrale møteplassen for bygdefolk og tilreisende. Sekken idrettslag har arrangert Herdebreimarsjen siden 1985.

Den overraskende og kraftige «høststormen» natt til lørdag tok taket på teltet som dugnadsgjengen hadde satt opp til kafelokale. Etter kort tids fortvilelse, valgte arrangøren se på dette som et perfekt bestillingsverk som gjorde at kafegjestene inne i teltet faktisk satt ute under åpen himmel. Kafepersonalet serverte som vanlig lapskaus, og etter et kvart århundre må vel den kunne kalles tradisjonsmat på Herdebreimarsjen.

MF Sekken frakta turfolk til ferjekaia på Sekken, og derfra tok de aller fleste beina fatt på veg og sti. På returen valgte en del å benytte seg av busstilbudet for å nå ferja. Dette var den 27. Herdebreimarsjen Sekken idrettslag arrangerte. Som aktiv samarbeidspartner holdt Sekken bygdetun dørene åpne, og mange fikk med seg omvising i museumshusa. Natur og kultur gjorde tydeligvis denne dagen til en opptur for mange.

– Etter 25-årsjubileet bestemte vi oss for å trakke nye steg og utvide turmarsjen til en generell turdag – og utvikle denne til en møteplass for turfolk av alle slag. Tilbakemeldingane tyder på at vi fikk til dette, sier Stig Arne Johnsen, som er leder i Sekken idrettslag, og legger ikke skjul på at arrangøren hadde særdeles god hjelp av værgudene denne gangen

Alle som deltok på turdagen fikk ett lodd i turlotteriet uavhengig av tilbakelagt distanse og fysisk innsats. Gavekort fra E. Birkeland Foto og Sport 1 var gevinster, og disse kom på vinnerlista: Stian Sekkeseter (Aukra), Arnold Nerås (Vestnes) og Tor Egil Svenning (Sekken) som til sammen har gått Herdebreimarsjen 33 ganger.

BILDE 1: Sekken bygdetun var møteplassen for syklister og alle andre deltakere på turdagen. BILDE 2: Gamleskulen og de andre husa på bygdetunet var åpne med omvisning og mange tok turen innom. Foto: Øystein Eik


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.