torsdag 24. februar 2011

Snart klart for anbudsutlysing av hurtigbåtkai

Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal gjorde 10. februar2010 enstemmig vedtak om nødvendig oppgradering av hurtigbåtkaia på Sekken må utføres så snart som råd. Det meldte Sekken.net rett etter vedtaket i fjor. Også i vinter har passasjerene klatra og sklidd om bord i Tiderose. Hva skjer med kaiplanene? Som andre byggeplaner skal også denne til kommunal behandling. Nå blir det opplyst at byggesaksavdelinga snart stempler saka som godkjent.

Hva slags kai er dette? Flytebrygge? Fast installasjon med hydraulisk landgang som kan heves og senkes? Slike spørsmål har blitt stilt. Sekken.net tok en telefon til ingenør Svein Ivar Sjåholm i ConsulentPartner AS. Dette firmaet har prosjektert og laga tegninga som Sekken.net publiserte på denne tida i fjor.

– Landgangen har ei fast stigning, slik som vist på tegninga. Her blir det ikke mekanikk og ingen bevegelige deler. Som tegninga også viser, kan båten legge til med langsida slik at passasjerene går om porten lengst bak. Alternativt går båten med baugen inn til landgangen, og legger egen baugport (landgang) ned på den. Mannskapet vil vurdere forholda (først og fremst flo og fjøre) og legge til slik at passasjerne går så trygt og komfortabelt som råd.

– Tegninga kan gi inntrykk av at landgangen blir regulert hydraulisk.

– Fendersøylene kan kanskje gi et slikt inntrykk, men landgangen ligger altså fast. Den blir bygd av strekkmetall og skal være sklisikker. Vi har tro på at dette skal bli ei god løsning. Statens vegvesen er utbygger på vegne av Møre og Romsdal fylkeskommune. ConsulentPartner AS har ikke kostnadsberegna anlegget. Jeg jobber akkurat nå med tegningene som skal være grunnlag for anbudsutlysing, sier Svein Ivar Sjåholm, og legger til at oversiktstegninga er laga av Leonard Dahl, som var Sjåholm sin kollega da han var tilsatt i Statens vegvesen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.