søndag 6. juni 2010

Over 200 deltok på Herdebreimarsjen – Bjørg Vollan er ÅRETS HERDEBREI

Herdebreimarsjen søndag samla over 200 deltakere. Glade vandrere hadde perfekte turforhold, men temperaturen var ikke høg nok til å lage dette til den heilt store turdagen på Sekken.

«Årets Herdebrei» er Bjørg Vollan, som fikk velfortjent oppmerksomhet etter 25 år på post for Herdebreimarsjen. Styret i Sekken idrettslag, med Stig Arne Johnsen som leder, foretok ei symbolsk overrekking til Bjørg Vollan – som måtte stå på sin post og dermed ikke kunne være til stede for å ta mot heder og ære … Publikum var absolutt til stede på Setergubbens Hall og viste med applaus at frivillig innsats fortsatt blir verdsatt.

Diplomet til prisvinneren har slik tekst: «Kong Håkon Herdebrei falt i Slaget ved Sekken i 1162. I 1985 ble den første Herdebreimarsjen arrangert på Sekken, og i 25 år har Bjørg Vollan stilt opp som vertskap for turdeltakere som har passert Sollibøvatnet under Herdebreimarsjen! Sekken Idrettslag setter stor pris på ditt engasjement og din utholdenhet. Du er en verdig representant for de mange som har bidratt til å gjøre Herdebreimarsjen til god reklame for Sekken. Som takk er du utnevnt til ÅRETS HERDEBREI 2010».

Som vanlig kunne deltakerne på Herdebreimarsjen velge mellom korte og lengre turalternativ. Turen rundt Sollibøvatnet er stadig populær, og mange gikk den gamle «fjellvegen» tvers over øya. Dette er en variert tur på skogssti, grusveg og asfaltveg, og innbyr til en liten avstikker fra Oppsalen til Stikk UT-posten.

Nøyaktig deltakertall på Herdebreimarsjen 2010 var 214.

BILDE 1 er tatt om kvelden 5. juni – dagen før Herdebreimarsjen 2010 – uten at Bjørg visste hva det skulle brukes til. Foto: Øystein Eik

BILDE 2: Ved Herdebreibautaen på Sekkenes stilte opp en storfamilie fra Molde, Daugstad og Oslo opp for fotografen, sammen med kioskpersonalet Sofie Rønning og Idun Johnsen. Fra venstre framme: Kjetil Sætre, Markus B. Sætre og Kristine Berg. Bak står Ståle Sætre, Marianne Vestengen og Torill Sætre. Julie ligger i vogna si. Foto: Sekken.net

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.