fredag 31. oktober 2008

INNBRUDD PÅ SAMSEN – tre ungdommer tatt i Ålesund

Sekken fredag 31.oktober 2008: Natt til fredag ble det gjort innbrudd på Samsen – Sekken Handelslag AS. En større pengesum og noe tobakksvarer forsvant. Tre ungdommer kom i siste liten og reiste med MS Grip som gikk i rute fra Sekken kl. 06.30. Politiet kom til åstedet fire timer seinere – omtrent samtidig som tre ungdommer ble tatt hånd om av politiet i Ålesund. Ungdommene hadde med seg en større kontantsum – og en del gjenstander kan spores tilbake til Sekken.


BILDET: Politiet i samtale med daglig leder Vidar Svenning. KLIKK PÅ BILDA for å forstørre.

Daglig leder Vidar Svenning oppdaga innbruddet kl. 08.40 da han kom for å ta mot åpne butikken og ta mot posten som kom med bussen. Innbruddet har skjedd gjennom døra til lageret.

Bussjåfør Olav Ragnar Vestad og passasjerer på veg til hurtigbåten la merke til uvanlig trafikk både til fots og med bil, uten at det var grunn til mistanke om noe kriminelt. Bilen ble forlatt et stykke unna ferjekai, og tre ungdommer kom springende rett før båten gikk. De tre ungdommene – to gutter og ei jente – har oppholdt seg på Sekken et par døgn. Da de kom til Sekken hadde de ikke penger til bussbilleter. Den ene gutten er 18 år. Jenta er 13 år.BILDET: Olav Ragnar Vestad og Vidar Svenning ved døra der innbruddet skjedde.

De tre reiste direkte fra Molde til Ålesund. Der ble de observert av en politjenestemann som var på utkikk etter ei sakna 13 år gammel jente. I bagasjen hadde ungdommene en stor pengesum.

Etter et par timer kunne tre polititjenestemenn returnere med båten «Argus» til Molde politistasjon. Da var  bevis sikra, vitneforklaringer var notert og sakna gjenstander var registrerte. De tre som gjorde jobben på Sekken var politibetjent Svein Ivar Nerbøberg, politibetjent Tor Anders Evensen og politistudent Jan Kåre Aasmyr. De opplyser at i Ålesund var det politibetjent Jan Aandal som gjorde jobben sin slik at innbruddet trolig ikke får nevneverdig økonomiske konsekvenser for Sekken Handelslag AS. Bilen som ble brukt under eller etter innbruddet fikk ikke skader.


BILDET: Politibetjent Tor Anders Evensen i samtale med Gerd Jorunn Westad – som fant igjen bilen uskadd.


BILDET: Tor Anders Evensen, Jan Kåre Aasmyr, Svein Ivar Nerbøberg og Vidar Svenning.


BILDET: Jobben er gjort. PolitibetjentTor Ivar Nerbøberg, politibetjent Tor Anders Evensen og politistudent Jan Kåre Aasmyr returnerer med «Argus» til Molde politistasjon for å gjøre oppfølgingsarbeidet etter innbruddet på Samsen – Sekken Handelslag AS.

ALLE FOTO: ØYSTEIN EIK  E-post: redaksjonen@sekken.net   Telefon: 975 91 319

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.