mandag 7. april 2008

Andreas Lunnan vil ha ditt bidrag til bok

- Hvordan er hverdagen din egentlig? Andreas Lunnan, kjent fra utallige programmer på NRK, vil ha ditt bidrag til en ny bok. Her kan du lese om hvordan det gjøres.Samme dag som Andreas Lunnan pensjonerte seg etter 41 år i NRK, var han på møte i Kagge Forlag. Hans første jobb i pensjonisttilværelsen blir å redigere en bok om norsk hverdagsliv, og der trenger han bidrag fra hele Norge.
- Arbeidstittelen er ”En dag i april” og jeg har blinket ut uke 15, altså fra 7. til 13. april. Jeg vil gjerne høre om opplevelser du har en av disse dagene. Er det noe eller noen som provoserer, som gjør deg glad eller lykkelig, som får deg til å le eller gråte? Hvordan er de fineste øyeblikkene den dagen? Er det en dag utenom det vanlige? Jeg vil du skal skrive en historie om hva du opplever, på godt og vondt, sier Andreas Lunnan.

{mosimage}
- Boka skal ut til høsten, og jeg vil ha bidrag fra gammel og ung, jenter og gutter, spenning og traust hverdagsliv, men det er klart: alle historiene må være sanne og ekte, sier Andreas Lunnan, som har brukt store deler av NRK-livet sitt til å snakke med vanlige folk om både uvanlige og vanlige temaer.  - For å sitere Alf Prøysen så gjelder det å se det store i det små, sier Lunnan.
Slik gjør du det:
Skriv en historie på minimum 1500 tegn, maksimum 8000 tegn (inkl mellomrom) om noeom har hendt deg, familien eller noen rundt deg, noe du har tenkt på, noe som skjedde en vanlig dag i april.
Perioden vi vil du skal hente episoden fra, er en av dagene i uke 15 i 2008, altså 7.-13. april. Dette for at prosjektet skal bli så autentisk som mulig.
Hva skal man skrive om? Erfarne forfattere pleier å si at uten konflikt har du ingen historie. Hva gjorde deg opprørt? Glad? Rasende sint? Hva fikk deg til å tenke deg om en ekstra gang eller stoppe opp ved en ubetydelig detalj? Hva var ukens høydepunkt? Tilsvarende melankolske opplevelse?
Vi vil ha bidrag fra jenter og gutter i alle aldre og fra alle landsdeler.
Skriv i Word og legg vedlegget ved e-posten du sender til uke15@kagge.no.
Postadresse; Uke 15, Kagge Forlag, Stortingsgt 30, 0161 OSLO
Siste frist for innsending er 5. mai
Andreas Lunnan er redaktør og hjelper deg til å redigere historien hvis nettopp din blir valgt ut til boka. Hvis din historie blir valgt ut, blir du kontaktet i løpet av forsommeren.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.