tirsdag 25. juli 2006

Festivalen for folk flest på Sekken

Foto, fotball, foredrag, frilandskonsert og ferjefest. Det er fem stikkord for siste del av Møteplassen kulturfestival på Sekken. Mens seminar og andre arrangement tidlig i uka samlet de litt spesielt interesserte, ble det stor publikumsoppslutning fredag og lørdag.

Bilder var gjennomgangstema fra mandag til torsdag. Etter fototuren med Sjur Fedje på dagtid torsdag, ga både den profesjonelle fotografen og deltakere uttrykk for at dette var et spennende opplegg som bør utvikles videre. Fotoarkivar Ragnar Albertsen tok sitt publikum med på en interessant tur blant gamle bilder. Han fortalte om digitalisering og registrering, og viste at et bilde av for eksempel oldemor kan ligge på nettet, bare et par klikk fra deg.

Festivalfotball åpnet fredagens program ute. To ungdommelige lag stilte – og det ene vant! Familiemedlemmer og venner var ivrige supportere, og den oslobosatte dommeren fikk positive tilbakemeldinger fra begge lag etter kampen!

Kveldskonserten i ei fullsatt kirke ble gjennomført med stil. Sekken Museum arrangerte denne første konserten i sitt slag sammen med Sekken Sokneråd. Egen omtale kommer.

Foredrag om «Demokrati og frigjøring» utendørs midt på en lørdags formiddag! Er det mulig? Ja, på Sekken er alt mulig! Andreas Voldstad (16) tok utgangspunkt i følgende tese: «Det beste samfunnet er det som er best for utfoldelsen og realiseringen av det enkelte samfunnsmedlem, for den enkeltes oppfyllelse av formål, og for utfoldelsen og realiseringen av menneskeheten og sannheten.»

Mange tok middagen ved Samsen der museet og nærbutikken inviterte til grillmat, kaffe og kaker. Vinneren av årets kakebakekonkurranse fikk sin velfortjente premie – Den gylne kakeform – under frilandskonserten etterpå. Konserten på Museumsplassen ble skapt av unge og eldre aktører, nybegynnere og mer rutinerte utøvere side om side. Mangeårig leder av Sekken Museum, Kanny Eik, ble under dette arrangementet utnevnt til æresmedlem i museumslaget, og fikk overlevert et maleri av billedkunstneren Ingvar Outzen.

Så var spørsmålet: Vil dagens sommervær holde utover kvelden? Påmeldte deltakere til ekspedisjonen «Sekken rundt på 180 minutt» ville gjerne stå på dekk og beskue øya fra alle kanter. Svaret ble ja, og ekspedisjonen kunne gjennomføres uten polvotter. Vinmonopolet og kjøpmenn hadde levert forsyninger til rundturen, Setergubbens Hall sto for servering og Fjord1 MRF si ferje med mannskap la godsida til også på denne spesielle turen. Utbyttet for deltakerne ble mat, øl, vin, utsikt, sosialt samvær – og tur rundt Veøya som bonus. Festivalstyret hadde planlagt sang- og musikkinnslag, men konstaterte at dette var fullstendig overflødig fordi deltakerne sjøl laga topp stemning. Som det ble sagt ved rekka etter ei uke med mange festivaltilbud: – Noen ganger er det ålreit … noen ganger er det ålreit å seile sin egen sjø.

En halv time før midnatt lørdag 15. juli kom MF Edøy og Møteplassen kulturfestival 2006 vel i havn.

BJØRN HANSEN (tekst)

Servitør i solnedgang: Sekken rundt på 180 minutt om bord i MF Edøy ble gjennomført i sommerantrekk og feststemning.

Den gylne kakeform: Prisen for årets beste i kakebakekonkurransen gikk til Mette Sæter, og den ble utdelt under frilandskonserten på Sekken Museum.Festivalfotball:
Fotografen fikk med situasjonen, men ikke ballen. Publikum fikk oppleve en spennende kamp. Vinnerlaget vant 7 – 1!

Fototur i vegkanten: – Se den fine ramma gjerdet lager! Fotograf Sjur Fedje delte kunnskap og erfaring på fototuren, og sa at han fikk mye inspirasjon tilbake fra sine medfotografer. Her har en av turdeltakerne fotografert fotografen og lagt inn et bilde av det aktuelle gjerdet.

ALLE FOTO: MØTEPLASSEN – SEKKEN MUSEUM

1 kommentarer:

Johan sa...

Desverre fikk jeg ikke anledning til å være tilstede på årets festival, men har nå lest at hele arrangementet ble gjennomført på en glimrende måte. Vil samtidig rose ildsjelene som står på og lager slike arrangementer. Et stort aktivum for Sekjasamfunnet

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.