søndag 26. mars 2006

Snøvær i mars!


Det er ikke helt uvanlig at mars er en snømåned. Likevel kom det som en overraskelse på de fleste at det skulle komme så mye og ligge så lenge. Vi var innstilt på vår og våronn, men det ble snøskuffa som måtte i gang igjen. 

Bilda viser en tidlig morgen med nyfallen snø i store mengder. Men trafikken går sin gang, biler, busser, ferjer og hurtigbåter gjør så godt de kan – og alle kommer seg trygt fram. Nå er vel ikke sjøfarende farkoster hindra så veldig av snømengdene, i alle fall ikke etter at snøen har landa. Men i lufta kan den skape dårlig sikt og da må det navigeres etter radar gjennom Hjertøysundet.

Et stort problemet med snøen er at det blir så glatt. Brøyteskjær og brøyteskuffer på store snøryddere polerer underlaget og gjør hverdagen litt vel spennende. Sjøl om det har vært kaldt, så blir det glatt likevel. Men vi har hatt sol og en vinterstemning som overgår til og med glansa julekort.

Ei trøst er at det snør i byen også, og mange gårdeiere må ta snøskuffa fatt. Med et vekslende vær er det vanskelig å velge rett framkostmiddel, så fastlenka sykler kan bli flotte snøskulpturer.

Men vi lengter mot vår ...Mette Heimdal Eik (tekst) og Øystein Eik (foto)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.