søndag 7. august 2005

MS Edøy ute av rute i tre timer

Søndag 7. august 2005: MF Edøy går fra Sekken med to biler om bord kl. 08.30 og kommer til byen tre kvarter seinere. Kl 09.15 skulle ferja ha gått tilbake til Sekken, men den blir liggende. Politiet går om bord, og det blir tatt alkotest av mannskapet.Nesten tre timer seinere forlater ferja Molde med nytt mannskap. En familie med tre små barn er på veg til England og må nå fly fra Årø. I første omgang er det ikke kritisk, men hva skjer egentlig? En privatperson kan fortelle at ferja skal komme kl. 11.30. Så blir dette endra til 12.30

Kl. 11.45 får familien kontakt med en person på vakt i MRF-administrasjonen, som da er ukjent med situasjonen! Det kommer heller ingen melding til de som har abonnert på trafikkmeldinger (på mobiltelefon) fra Fjord1 MRF.

Ca 12.40 kommer MF Edøy til Sekken og tar med seg ventende passasjerer og biler -- som skulle reise kl. 10.00. Administrerende fører Dagfinn Thoresen er tilkalt sammen med ny maskinist og matros, og ferja er tilbake i normal trafikk.

Kristihimmelfartsdag 1994 skrapa MF Edøy bunnen ved Moldeholmen. Det var mange passasjerer om bord, blant anna en delegasjon fra Frelsesarmeen. Ferjeføreren ble tatt inn til alkotest -- og ut av tjeneste. Kristihimmelfartsturen ble mye omtalt -- også i riksmedia.

nrk.no skriver i dag: Kjørte ferge med promille

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 136

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.