onsdag 13. juli 2005

Rita Sandberg Maleriutstilling i Mariehuset på Sekken Museum 2005

I år har Sekken Museum invitert Rita Sandberg som sommerutstiller i Mariehuset. Rita sa ja, og uttrykte glede over å bli spurt. Dermed er utstillinga et produkt av gjensidig skaperglede, og vi håper den vil glede deg og alle andre museumsgjester utover sommeren.Rita Sandberg er født 7. januar 1968, og vokste opp i Kristiansund og Frei. Tjue år gammel kom hun til Sekken, og bor med familien sin på Vestadstranda. Interessa for tegning, form og farge har vokst, etter hvert ble det medlemskap i Molde kunstforenings amatørklubb. Der har det blitt flere malerkurs og utstillinger sammen med andre medlemmer.

Etter å ha prøvd akryl, gikk Rita tilbake til oljemaling, som teknisk gir flere muligheter. Tegning har gitt stadig større glede de siste åra. Bilder blir malt på bestilling, gjerne etter et fotografi. Motiv kan være natur, dyr og portrett. -- Jeg maler naturealistisk. Det er så mye vakkert rundt oss som jeg gjerne vil formidle, sier Rita mens hun monterer utstillinga i Mariehuset midt i juli 2005.

I juni 2005 avsluttet hun en toårig tilværelse som pendler til Kunstskolen i Ålesund. Nå ser Rita fram til at naustloftet på Vestadstranda skal bli atelier og galleri. Da skal det komme opp et skilt ved vegen som forteller at du er velkommen innom på besøk.

Sommerutstillinga i Mariehuset åpner 16. juli 2005 kl. 12.00 og blir stående til slutten av august.
Besøk kan du avtale med
Sekken Museum 975 91 319
Rita Sandberg 71 24 09 68

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 118

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.