mandag 6. juni 2005

Sekken Skolekorps i Reknesparken

Rett etter at Herdebreimarsjen var i mål, stilte korpset i uniform på veg til byen for å delta i byfesten i forbindelse med markeringa av unionsoppløsninga. Sammen med Bolsøya Hornmusikk og Vågsetra Skolekorps spilte sekkingene en flott konsert med et nokså glissent publikum. Og Vidar Svenning -- formann og bassist -- var sjåfør! Og sola skinte, hurra!Og det var bra -- korpsmedlemmene fryktet det verste, og stilte med stillongs og regnkapper. Nesten overraskende kom det ikke en eneste dråpe.

Sekkingene kom for seint til konsertstart. Slik er det når en er avhengig av ferge. Bolsøya var allerede ferdige, og Vågsetra i full sving da øyboerne kom med sine instrumenter og notestativ. Fotografen for sekken.net spiller sjøl i korpset, derfor er det bilde av Vågsetra med sin spillende dirigent Lena Søyland.

Sekkens faste dirigent, Gary MacPhee, kunne dessverre ikke være med, så Lena var innleid som gjestedirigent. Og det svingte riktig bra. Blant publikum kan vi se sekkinger og kjente bolsøyfjes. Og en av moldekorpsenes største supporter, pensjonert urmaker A. Olsen satt på første rad og mista ikke ei tone.

Bolsøya Hornmusikk solgte kaker, vafler, kaffe og brus. Ole Arnfinn Ellingsgård med makker hadde med seg telt i tilfelle regn. Sjøl med skipperlue og stor genser var det litt kaldt å stå og selge -- da hjalp det med litt småbrente vafler å kose seg med.

Kultursjef Hugo Tingvoll takket publikum og ikke minst korpsene for en flott konsert. Han unnskyldte bykorpsene, og mente de hadde det nok travelt som ikke fant tid til å stille opp. Det er vel også litt å tenke på at det er korps med bom- og ferjeutgifter som mer enn gjerne stiller opp på slike arrangement.

Sekken skolekorps skal også delta i Molde sentrum lørdag 11. juni fra kl. 12.00, det er siste opptreden på denne sida av sommerferien. Men Gary legger opp til et aktivt konsertprogram allerede til høsten, og Sekken skolekorps skal gjeste flere bygder med sin musikk.

Mette Heimdal Eik (tekst og foto)
ID: 105

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.