søndag 23. januar 2005

RASK TUR TIL VESTADBERGET NYE ELEKTRONIKKSKAP BLIR MONTERT I MASTER OVER HELE LANDET

Helikopteret stryker rett over hustak og tretopper. Hva skjer? Heldigvis er det ikke sjuketransport.


Marka ovafor det gamle bedehuset på Vestad er landingplass. Fem mann arbeider hektisk med klargjøring av flere kasser som skal fraktes opp til telemasta på Vestadberget. Fire selskap er representert.

Arnt Erik Halseth er fra Osmarka og representerer Elektrotjenester i Molde. Odd Steinar Elven er fra Averøy og representerer ELTEL. Øystein Skare er fra Ørsta og representerer Telenor. Helikopterflygerne Roger Eide og Jon Arve Ramstad bor i Førde, og representerer Airlift AS.

Til sekken.net forteller de at det er elektronikkskap som skal skiftes på Vestadberget. Telenor eier denne masta, mens NetCom leier antenneplass. Denne utskiftinga er ikke spesiell for Sekken. Tilsvarende arbeid blir utført over hele landet og Airlift AS transporterer utstyret på plass ved mastene. Der overtar montørene.

Dette helikopteret kan ta last opp til 1200 kg. Det er absolutt maksimum, og etter et slikt løft må det fylles drivstoff før neste tur. Så tungt var ikke elektronikkskapet som skulle opp til Vestadberget. Først tok helikopteret en rekognoseringstur for å se på landingsplassen. Lasten hengte i ei femti meter lang line.

-- Helikoperet har ei marsjfart på ca 200 km/t. Det forteller Jon Arve Ramstad til en nysgjerrig sekken.net-medarbeider. Han har bak seg tre år som helikopterflyger. På slike løfteoppdrag er det kollega Roger Eide som fører spakene. -- Airlift AS har en streng praksis og krever mange flytimer før vi får flyge sjølstendig, sier Jon Arve Ramstad, før han hekter fast lasten og gir signal til kollegaen i førersetet. I baksetet sitter de tre montørene som skal gjøre jobben oppe på Vestadberget -- og får seg en fin tur over Sekken.

Når tekst og bilder blir publisert på sekken.net, blir alt sendt på trådløs breibandforbindelse om denne masta på Vestadberget. Og alle mobiltelefonsamtaler som har noe med Telenor eller NetCom å gjøre, går samme vegen. Så da får vi bare takke alle fem for jobben.


BILDA: Framfor helikopteret ser vi Jon Arve Ramstad (til venstre) og Roger Eide fra Førde.

I baksetet sitter fra venstre: Odd Steinar Elven fra ELTEL, Øystein Skare fra Telenor og Arnt Erik Halseth fra Elektrotjenester.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 78

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.