lørdag 1. januar 2005

Et rolig årsskifte med tragedier som bakteppe

Klokka er 12. Det stilner i kaffekroken på Samsen. Butikk og post stenger for siste gang i 2004. Men neste år kan vi heldigvis igjen handle det vi trenger i det daglige liv, og få påfyll av sosialt samvær med sambygdinger.

Klokka ble 24. Tradisjonen tro samles mange sekkjinger ved kirke og bauta på Sekkenes for å markere årsskiftet. Det er takk for det gamle og godt nytt år. Denne gangen lå tanker og katastrofe og tragedier som et dystert bakteppe en kveld som skulle være dominert av glede og forventning.På Samsen satt Johan Westad, Jorun Vestad, Augun Vestad og Mari Westad i kaffekroken til stengetid på årets siste dag.

Ved kassa sto styreformann Ole Petter Gisetstad, daglig leder Vidar Svenning slår inn årets siste handel på kassa og postvikar Svein Vestad ser opp fra årets siste postoppgjør. Men på golvet ved kassa sto fotografen sin handlepose gjemt og nesten glemt, og dermed ble han årets aller siste kunde.

Sein kveld. Vi er på veg til Sekkenes. Måne lyser over Torvløysa (Tarløyså), og Åfarnes ser ut som en liten by. Litt snø hjelper på, men det er nokså mørkt.

Heldigvis får vi følge med en ungdomsgjeng som lyser opp med både fakkel og god stemning.

Gjennom klokkeklangen fra kirketårnet kan vi høre orgelsmusikk. Mange går innom kirka både før og etter midnatt.

Fra flere hold har det gått ut oppfordring om å moderere fyrverkeriet ved dette årsskiftet. Helt fritt var det ikke for lys og raketter denne kvelden heller, men uten tvil: Det var ei nyttårsnatt med spesielle tanker til de som på ulike måter er berørt av det som hendte i Sør-Asia andre juledag.

Norge kan markere 100 år som sjølstendig nasjon i 2005. Sekken ungdomslag sitt hus er også hundre år. Ungdomsheim ble bygd i 1905, og dette skal vi komme tilbake til i mer enn en gang i 2005. Som vanlig var ungdom samla på huset ved overgangen til nytt år.

Klokka er 12 igjen. 1. nyttårsdag 2005. På en rusletur i bygda passerer vi restene av låvebrua som minner om nyttårsorkanen 1992.

Klokka tikker videre. Mens det ennå er litt dagslys igjen går turen til Vestadberget. Det lyser i stille grender, og vi ser mot Oksen, Måndalen, Lundsberget, Blåstolen, Trollstolen, Vågstranda, litt av Hjelvika ...

... og med dette ønsker vil alle eit GODT NYTT ÅR!

Redaksjonen har en del (før-)julsstoff på lager. Vi må bare beklage at dette ikke kunne komme ut etter hvert, men må få lov å skylde på visse tekniske problem. Planen var å komme opp med breibandforbindelse før jul. Slik gikk det ikke. Men når dette snart er i orden, da blir alt så meget bedre. Først og fremst blir det redaksjonen som får direkte nytte av dette, men vi håper og tror at det også skal merkes i positivt på flere måter for deg og andre som leser sekken.net

Ei oppfordring til slutt: Gi redaksjonen tilbakemeldingar! Da kan sekken.net bli ei bedre nettavis. Og send gjerne bidrag i form av tekst og bilder!


Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 64

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.