søndag 12. desember 2004

Sekkja-julebord: Fullt hus og mange mette magerEnda er tradisjonelt arrangement er vel gjennomført i desember. Folket setter pris på at Sekken Ungdomslag inviterer til et rolig julebord. Kokker og servitører gjorde også en god jobb.

BILDET: Sivert Westad og Tormod Sekkenes fyller opp serveringsfat. På kjøkkenet er det hektisk aktivitet, men personalet har full kontroll.

Det er søndag 12. desember 2004. Vi er i storsalen på Sekken skole. Sekken Ungdomslag arrangerer julebord for store og små, og dette er vel femte gangen bygdefolket møtes på denne måten.

Meny: Juletallerken med tilbehør som hovudrett. Dessert: riskrem med rød saus. Kaffe, pepperkaker og sjokolade. Redaksjonen lurer på om ikke arrangøren var vel beskjeden da plakaten ble formulert. Her var det ikke bare juletallerken, men en hel buffet pinnekjøtt, svineribbe og alt som hører til. I motsetning til mange andre julebord var dette fullstendig alkoholfritt.

Åresalg hører også med, og det ble anonsert med en runde. Her ble det både lighter og opptenningsbriketter på noen, mens Bjørg Vollan vant en matboks. Når vi trekker denne vinneren, er ikke det bare fordi Bjørg satt ved samme bord som fotografen. Hun er jo kjent i bygda som et loddselgerfantom på vegne av Nordre Sekken Vel.

Vidar Svenning og Torild Moldver er den profesjonelle delen av arrangørstaben, og stiller som kokker hvert år. Ved avslutning var Vidar ikke til stede, mens Torild fikk applaus for innsatsen. Kokkehabitten var da skifta ut med festantrekk.

Ei tid var det så mye snakk om full pakke og stinn brakke. Sagt på en andre ord. Det var fullt hus og det ble mange metter mager. Ellers får to bilder av bord med middagsgjester tale for seg sjøl.


Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 63

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.