mandag 31. januar 2005

En natt full av drømmer i et 100 år gammelt hus


Viken folkehøgskole på Gjøvik tilbyr alle elevene sine et år fullt av musikk. Midt i skoleåret reiste ni elever nordvestover for å dele noe av musikken med elever på videregående skoler -- og tok en tur til Sekken med programmet "En natt full av drømmer”.

Plakaten fortalte at publikum kunne vente seg et variert program med hovedvekt på klassisk musikk. Konserten skulle avspeile en drømmenatt. Og da måtte Ungdomsheim -- det hundre år gamle ungdomshuset på Sekken -- passe godt som konsertlokale. Et tallrikt publikum gjorde sitt til at det virkelig ble drømmestemning mellom tømmerveggene. Ikke hele natta, nei, men en times program ble gjennomført med diktlesing mellom hvert musikkinnslag.

Her var det bare å nyte ”Sommernatt ved fjorden” av Ketil Bjørnstad og ”Bulgarsk dans nr. 2” av Bela Bartók sammen med andre norske og utenlandske komposisjoner, som ble framført vokalt og på piano, fiolin og tverrfløyte. Til slutt fikk publikum lov til å klappe. Da kom også kommentarene fra salen:
”Vemodig vakkert.” (Gerd Jorunn Westad)
”En kulturell nytelse.” (Lise H. Pedersen)
”Fabelaktig!” (Sjur Fedje)

BILDET PÅ FRAMSIDA: Publikum møtte opp og var med på å skape en fin kveld. Øyvind Eik bandt programmet sammen med dikt mellom hvert musikkinnslag.

STORT BILDE FRA UNGDOMSHUSET: En natt full av drømmer ble presentert på en times tid i et hundre år gammelt ungdomshus.

DET NEDERSTE BILDET: Klar for retur til musikkfolkehøgskolen på Gjøvik etter å ha prøvd ut turnelivet noen dager. Fra venstre: Øyvind Eik, Kristin Gilje (lærer), Randi Skogerbø, Line Midtbø, Ragnhild Nabben, Silje Hauge, Silje Willumsen, Torje Rørstad, Kristine Heimstad og Sindre Aven.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 81 BILDEMANGLER

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.