lørdag 30. oktober 2004

Fin fototur med delvis vikarierende motiv

En tur fra Eik til Romdalvika og tilbake kan ha flere motiv. Kanskje skal vi besøke lederen i Sekken Tiltaksnemnd. Han heter Rolf Gaasø og nyter sin pensjonisttilværelse der med vedhogging, jakt (han var den første som felte elg på Sekken), nødvendige turer til Samsen for å handle (og sikkert noen unødvendige turer for å drikke kaffe og prate) -- ja, og så er han altså tiltakssjef og offisiell talsmann for øysamfunnet som skolesjef og rådmann ikke glemte, men som de derimot vil spare penger på.

Nå var det ikke folk heime i Romdalsvika (les: Rånndalvikja). Det kunne vi forsåvidt ha sjekka ved å slå på mobiltelefontråden. Men det ble en fin tur likevel. Absolutt.

Møtet med innbyggeren i Romdalsvika (som det ikke ble noe av) var i grunne et vikarierende motiv for å ta denne turen. Et vikarierende motiv må vel være bedre enn ikke noe motiv, og du verden så mange andre motiv det ble! Været var fotografisk, og her er en liten rapport.1. sekken.net sin utsendte fikk skjegget i postkassa da han tok turen til Romdalvika uten å treffe folk heime. En bomtur? Nei, bomtur ble det ikke. Du må kjøre Melvikvegen mellom Skogvika og Storvika for at det skal bli bomtur på Sekken. Men tilbake dit vi var: Tolleskjegg er kanskje like bra som postkasseskjegg.

2. Høsten er ei fin tid for alle som synes at gult er kult.

3. Viking ligger og slapper av mens Somi holder vakt. En halvtime før var rollene ombytta.

4. Beitende kyr på Inste Vestad. I bakgrunnen: Naust og sjøbu, stor flo, Vågstranda og nysnø i fjella.

5. Ruben går tur med farmor Grete som er på besøk. Mormor er nærmeste nabo.

6. Ole Kristian, Karina og Odd Rune slapper av ved ungdomshuset etter en dag på skole og i barnehage.

7. Godsrutesjåfør Stig Vestad (t.v.) og bussfjåfør Olav Ragnar Vestad tar en kaffekopp på Samsen sammen med daglig leder Vidar Svenning og medhjelpere. Ingebjørg Svenning og Kristine Rønning (t.h.). er Samsen-vikarer og har stilt opp for å få varene på plass og gjøre klart til helgehandel. (Fotografen lurer på om Ingebjørg og Kristine kommer inn under begrepet vikarierende motiv.)

8. På Inste Eik møter vi Arne Eik på låven. Tidlig på dag møtte han en hjort. Nå henger hjorten her, godt innpakka så fluene ikke skal slippe til. Redaksjonen i sekken.net hører av og til at jakta er i gang. Det er ikke til å unngå. Det er ikke langt å gå i nabolaget for å oppsøker lederen i Sekken jaktvald, men så langt har vi ikke gjort forsøk på å innhente statistikk over antall felte dyr. Derimot skal vi nå prøve oss på ei lita omskriving av en vanlig bursdagshilsen: «Jegerne sikter, skyter og feller, for nå er det hjort og rådyr som gjelder!» -- og kanskje en elg? God helg!

Her stopper turen. Fotografen er motivert for å fortsette, men oppgavene kaller på heimebane også for ikke-fotballspillere.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 47 BILDEMANGLER

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.