onsdag 7. mars 2018

Tilfeldig og trivelig møte med en ferjemann

Hansøya i Frei / Kristiansund 05.03.2018.

– God dag.
– God dag.
– Har du vært ute og fiska?
– Ja. Og kor kjem den karen ifra?
– Har du hørt om Sekken?
– Ja, der ha æ kjørt mye ferje.
– Fortell!


Slik begynte samtalen, det som skulle være en hyggelig hilserunde i forbifarten mandag ettermiddag. Hansøya lå i Frei fram til kommunen ble sammenslått med Kristiansund 1. januar 2008.

– Jeg begynte som matros på ferja mellom Molde, Bolsøya og Sekken rundt 1980. Så tok jeg utdanning og kom tilbake som fører, og var i flere perioder om bord på ... ja, det var vel Raana, Voksa – og naturligvis Torulf. Der var det Callesen-motor. På Aukra – Hollingen gikk jeg også en del. Du vet MRF var ikke så opptatt å ansette oss fast, de ville helst ha det slik at de kunne vinke på oss når det passa for selskapet. 

– Var du på ferjer i alle år?

– Neida, det meste av tida var jeg utenriks, og så var det gjerne noen vikariat på ferjer innimellom.

Samtalen kommer inn på folk han var sammen med om bord i ferjene som gikk til Sekken, og uten å nevne noen spesielt overbringer vi en hilsen fra Henry Fredsvik.

– Fikk du fisk på garna i dag.
– Ja, det ble noen fine torsker. Og nå er det fint å nyte sola som begynner å varme litt. Jeg er 77 år og kan tillate meg å slappe av litt innimellom.

BILDET: I bakgrunnen ser vi fabrikken som fram til nylig produserte stålull. Det var den siste stålullfabrikken i Skandinavia.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.