onsdag 28. februar 2018

Reisebrev fra en ganske vanlig torsdag i februar

Vi står ved Sekken oppvekstsenter og venter på bussen. Saeid Almohdi og Jørgen Kaasen vinker og smiler til elevene som er ute i friminuttet, og nå skal de snart over fjorden til byen.

Jørgen Kaasen kom til Sekken som lærer etter høstferien i oktober 2017. Hvor kom han fra da, og hvor kommer han fra – egentlig?


I e molding! Utdannelsen har jeg fra Høgskolen i Trondheim. Fra 2009 til 2013 var jeg i Oslo, som lærer ved Bygdøy skole. Deretter var jeg ved Langmyra skole til jeg begynte som lærer ved Sekken oppvekstsenter. Her har jeg alle fag unntatt kunst og håndverk. Slik er det gjerne i småskolen der har vi stort sett alle fag.

Trives du her?

Ja, jeg trives godt. Som Saeid sier: – Det er rolig og godt på Sekken!


Dermed har vi allerede fått vite hvordan den andre medpassasjeren oppsummerer førsteinntrykket av bygda. Han har ikke like lang fartstid på bussen og ferja, og reiser bare tirsdager og torsdager.

Jeg går på Voksenopplæringssenteret i Molde, og er på Sekken skole i språkpraksis to dager i uka.

Saeid Almohdi forteller at han kom fra Syria til Norge i 2015. Til Molde kom han 24. august 2016.

– Jørgen har allerede sagt noe om ditt syn på Sekken. Stemmer dette?
Saeid ler slik han gjør mange ganger på turen med bussen og ferja, og samtalen foregår ganske så uanstrengt på norsk normalspråk som er fargelagt med dialektord.

Ja, jeg synes Sekken er ei fin øy. Her er det mye fin natur og fin utsikt. Det er en rolig plass.

BILDET: Tirsdager og torsdager reiser Saeid Almohdi og Jørgen Kaasen sammen med bussen og ferja. Jørgen reiser også de andre arbeidsdagene. Mellom ferjekaia og Bjørset bruker han sykkel. Tekst og foto: Øystein Eik  oystein.eik.sekken@gmail.com

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.