onsdag 24. januar 2018

Maria Berg Hestad sier: DYRK HELE ÅRET!

- Du kan dyrke dine egne grønnsaker praktisk talt hele året, og du kan være sjølforsynt med grønnsaker minst halve året. Det var Maria Berg Hestad sitt budskap på Molde Hagelag sitt første medlemsmøte i 2018. Møtet var åpent for alle interesserte og ble arrangert på Bekkevoll ungdomsskole 24. januar i samarbeid med Klimafestivalen. Flere med tilknytning til Sekken deltok på møtet. Bildet: Maria Berg Hestad (t.v.) og Oddbjørg Langset.

Klipp fra Sekken.net 19.03.2017: Lag din egen jord - dyrk din egen mat. Det var tittelen på foredraget, og etter halvannen time hadde publikum fått med seg dette poenget: Lager du god jord, så er du langt på veg til gode grønnsaker i hagen. Maria Berg Hestad holdt et interessant og inspirerende foredrag for ei lydhør forsamling på kafe B søndag ettermiddag.

I fjor dreide det seg altså først og fremst om jord til å dyrke i, nå går det direkte på dyrkinga. Maria forteller at familien hennes på fem medlemmer er sjølforsynt med grønnsaker i alle fall halv året - med det som dyrkes på 300 kvadratmeter. Hun bruker ikke energi i form av elektrisitet og hun kjøper ikke gjødsel.

Etter det vellykka arrangementet i fjor er det naturlig å spørre: Hvor stor er interessa for å invitere Maria Berg Hestad tilbake for å dele erfaringer og inspirasjon? Hun opplyste i kveld at det er åpninger i kalenderen i februar, og da er det faktisk tid for å komme i gang for den som vil ha egne grønnsaker tidlig på våren.

Dette er ikke en invitasjon til påmelding, men det går godt an å melde interesse enten med kommentarer på Facebook, en telefon til 975 91 319 eller for eksempel e-post til: sekken.museum@gmail.com

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.