søndag 30. juli 2017

Ved åpningstid kl. 10.00 har kafe B vært åpen lenge

SØNDAG 30. juli 2017 kl. 06.50: Åge Tangen har åpna dørene og satt ut flagget. En ny fin dag på Sekken venter på å bli brukt på ulike måter. Noen vil ta turen innom kafe B i dag. Noen er stamgjester og sitter lenge. De kjøper seg kanskje en salat i dag og tar middagen på den måten. Noen koser seg med kaffe og svele ei lita stund, og slår av en prat med kjente og ukjente. Noen stikker innom med ungene sine og kjøper is. Noen er fastboende. Noen bor i hytter og fritidsboliger. Noen er på tur og sykler eller går. Noen kommer med bil. Noen kommer med båt. ALLE er like velkomne når kafeverten tar imot og ekspederer.

Offisielt åpner ikke kafe B før kl. 10.00 i dag, men da har både kaffe, sveler og andre godsaker stått klar i timevis.

- Hvorfor så tidlig oppe?

- Jeg trives her på kafe B, og jeg liker å ha god tid når noe skal forberedes. Her treffer jeg trivelig folk og kundene fortjener at alt er skikkelig. Noen tenker at dette er en kafe først og fremst for sykkelturister og andre turister. Vi holde absolutt åpent for tilreisende gjester, og derfor har vi såpass lang åpningstid, men dette er like mye et tilbud for fastboende og de som tilbringer mye fritid her.

- Noen kommer kanskje først og fremst for serveringa, mens møtet med andre er det viktigste for andre. Tips?

- Ja, det er mest folk her ... ja, det er vel i ett-to-tre-tida. Da kan du regne med at praten går livlig her, og noen ganger er det programinnslag i to-halvtre-tida. Det kan by på artige overraskelser, sier kaafevert Åge Tangen, og fortsetter med forberedelsene etter å ha skua ut over fjord og fjell.

Tekst og foto: oystein.eik.sekken@gmail.com   Telefon: 975 91 319

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.