onsdag 19. juli 2017

DET BRENNER IKKE PÅ SEKKEN

19.07.2017 kl. 19.44: Det brenner ikke på Sekken. Romsdals Budstikke var først ute med denne nyheten. Allerede klokka 17.44 meldte RBnett: Onsdag kveld rykket Molde brann og redning ut til Sekken etter melding om kraftig røykutvikling. Det viste seg å være borestøv etter en grunnboring helt på vestenden av Sekken.  

Først (nøyaktig!) to timer seinere kommer Sekken.net på banen med samme sak, og har ikke noe videre å melde. Dette til tross for at Sekken.net hadde medarbeider (ikke mindre enn redaktøren) på stedet. Rett nok ikke brannstedet (eller rettere sagt ikke-brannstedet), men derimot ved brannstasjonen da brannmannskap rykte ut. Redaktøren var på veg fra kafe B på Bygdetunet (det kvite huset på bildet) over tunet til nærbutikken Samsen (det gule huset i høyre bildekant) da daglig leder i Sekken Handelslag AS og leder for det frivillige brannkorpset på Sekken (i en og samme person) ropte: - Æ må kjør mæ ein tur, æ!

Bakgrunnen var at styrelederen i Sekken museumslag og ansvarlig skjenkestyrer (i en og samme person) ved pubarrangement sist helg, var på veg med retur av varer som ikke ble brukt under Sekken Maraton. Tidspunktet var ganske nær stengetid på Samsen (kl. 17.30 mandag - fredag), og skjenkebestyreren måtte returnere med returen og uforretta sak.

Saka (ikke den uforretta, men det som skjedde) var at samsenmannen måtte bråstenge butikken for at brannmannen skulle kunne åpne brannstasjonen så fort som bare ... det. Etter et kort opphold i brannstasjonen satte brannmannen seg i bilen sin og bilen satte kursen vestover på Sekken.

Nå er saka (den saka, altså) den at brannstasjonen (egentlig er depot for brannutstyr, egentlig brannsløkkeutstyr) også skal innholde en hjertestarter. I og med at utrykninga skjedde uten brannpumpe og slanger, og hjelmer og slike ting, resonnerte journalisten (altså redaktøren i Sekken.net) seg fram til at her kan det være snakk om sjukdom eller ulykke, og tenkte at her er det bare å håpe det beste og vise respekt for både den som skal hjelpe og den som trenger hjelp.

Dessuten, uten at det har så mye med saka å gjøre, hadde den samme (ikke utsendte!) medarbeideren det travelt nok med å sette på plass saker og ting i kafelokalet og dessuten sørge for forsvarlig oppbevaring av varene (ubrukt mat og drikke) som egentlig skulle leveres tilbake. Han skulle nemlig nå ferjeavgang Sekken - Molde kl. 18.15 og hadde bare tida og vegen - og knapt med tid om han skulle komme seg over til de mer urbane strøk av Molde kommune og delta (som publikum, vel å merke) på en jazzkonsert.

Av en eller annen grunn (egentlig flere) gikk det to timer (!) før han ble oppmerksom på at RBnett allerede kl. 17.44 (knapt et kvarter eller vel så det etter at alarmen gikk) kunne avsløre at det var borestøv som hadde lagt et slør over vestenden av Sekken. Dette støvet var observert og forveksla med røyk. Ingen røyk uten ild, og altså ingen ild denne gangen. Heldigvis!

Saka som Sekken.net nå har brukt en del ressurser på å formidle, var altså rett og slett ei ikke-sak.

I mangel av et dagferskt bilde av ikke-brannstedet, bringer vi her et firedager gammelt bilde av utrykningsstedet.

Det brune huset til venstre på bildet er brann(sløkkingsutstyrs-)depotet på Sekken.  Og i mangel av et nærbilde av åstedet, bruker vi et nærarkivbilde fra lørdagens Sekken Maraton (som var en suksess på alle måter) med maratondebutanten og vinneren av maratondistansen Erik Fulgseth (start nr. 6) på sterke 3.30.54 rett bak maratonveteranen Geir A. Råheim ved første passering. Neste Sekken Maraton blir arrangert lørdag 14. juli 2018. Så er det nevnt.


Av Øystein Eik (tekst og foto) som helt til slutt og personlig vil uttrykke glede over at det ikke var brann og ikke var sjukdom eller ulykke denne gangen, og videre uttrykke stor respekt for alle som melder fra om det som kan være en nødsituasjon eller andre grunner til å rykke ut, og at vi har personell som gjør sitt aller beste i slike situasjoner. Ei "unødvendig" utrykning er som kjent bedre enn en ei utrykning for lite. Og takk til Romsdals Budstikke / RBnett som holder oss oppdatert om stort og smått.

oystein.eik.sekken@gmail.com   Telefon: 975 91 319


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.