søndag 21. august 2016

DUGNADSLØFTET: Gjensidige Nordmøre og Romsdal delte ut 4 millioner i jubilumsåret

21.08.2016: BYGDETUNET på Sekken (Sekken museumslag) var blant de mange som fikk et "dugnadsløft" i form av økonomisk tilskudd i dag. Representant for Sekken ungdomslag (og kanskje andre lokale?) var også der og fikk tildelingsbrev.

Veøy Brannkasse blei stifta på Veøya 19. november 1841, med sokneprest Hans Henrik Emil Tybring som initiativtaker og første formann. Mange stiftinger og sammenslåinger gjennom 175 år har ført fram til det som i dag er Gjensidige Nordmøre og Romsdal.

De siste ti åra har Gjensidige NR delt ut midler til gode formål gjennom Dugnadsløftet, og Bygdetunet er blant mottakerne som har fått god hjelp. Årets tilskudd var ikke av de største, men er sammen med fjorårets gode bidrag til å bygge universelt utforma toalettrom på tunet. Jubileumsprogrammet starta på Romsdalsmuseet kl. 12.00 og ble avslutta med Comet Kid på scena fra kl. 16.00. Værmessig og innholdsmessig var det en strålende dag.

BILDET fra arrangementet kunne naturligvis hatt sterke lokal forankring. Men i mangel av sekkjarepresentanter på minnebrikke, presenterer vi disse fire glade tilskuddsmottakerne, og forsvarer det slik: Palmer Sjåholm (2. fra venstre) forteller at han som forsikringsmann har vært på Vestad to ganger for å hente båt som har slitt seg under storm i Vike (Vikebukt). Det var dårligere havn der denn tida. Arvid Ottestad (t.h.) er er kjent på Sekken som ivrig turmarsjdeltaker, og han er blant anna sentral i Molde Olymp. For Trygve Farstad (t.v.) og Henry Ståle Farstad mangler foreløpig opplysninger om tilknytning til Sekken. Bildeteksta eller kan for eksempel være slik: LITT JULEKVELDSSTEMNING var det da spente representanter for lag og institusjoner henta sine "tildelingsbrev" fra Gjensidige Nordmøre og Romsdal på Romsdalsmuseeet, eller .... kanskje minner det om spente konfirmanter som lurer på: Ka fekk du? Foto: Øystein Eik

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.