tirsdag 17. mai 2016

NYMERKA RUTE: Ikke korteste, men kanskje beste vegen mellom Sollibøvatnet og Tranhaugen


17.05.2016: Dette er utsikt fra stikkutposten ved Sollibøvatnet. Den andre posten ligger på Tranhaugen. Mellom disse postene er det nå merka ei rute med merkeband som henger i bambusstikker eller på greiner. Denne merkinga er tenkt som ei hjelp for ukjente, og et forsøk på å gå mest mulig utenom blaute myrer.

Fra stikkutposten ved Sollibøvatnet følger du stien sørvestover til ei rød pil som peiker mot venstre. Etter noen få meter på den stien, tar du av mot høyre og følger rød-kvite merkeband.  (Obs! Ei pil og noen merkeband fra tidligere merking skal fjernes eller flyttes.) Nå skal det være lett å gå fra band til band. Dette er altså ikke den korteste ruta. Vi går i en bue for å holde oss mest mulig på fastmark. Det er ikke lett å unngå myr når en beveger seg i dette området på Sekken, men kanskje kan vi justere ruta og finne strekninger som er tørrere etter hvert. Kom gjerne med innspill, så finner vi den optimale traseen til slutt. På stikkene som står nærmest Tranhaugen mangler det merkeband nå, rett og slett fordi Trim, Trask og Tusle gikk tom for band på turen 16. mai.


Trim, Trask og Tusle er medlemmer i T-gjengen, som har gått opp denne ruta og ruta fra Kvilarsteinen på Fjellvegen opp til Tranhaugen. Disse rutene kan du like lett gå i begge retninger. Noen ganger går de i lag alle tre, andre ganger er det bare de to sprekeste som tar turen mens Tusle sitter heime og ser på naturprogram og leser sportssidene i Budstikka. I det siste har også Trening meldt seg på, og alle turglade er velkomne i T-gjengen. Trø og Trakke er to kamerater som tar seg en tur i skogen av og til, men hittil har de sykla mest på asfalt. Ryktene sier at de gleder seg til å sykle Fjellvegen.

I stikkutsammenheng har T-gjengen tatt i bruk to begrep for som utgangspunkt og endepunkt for turbeskrivelser. (Flere turbeskrivelser er på veg.) SEKKEN NORD er ferjekaia. Det er et naturlig utgangspunkt for mange fastboende og ikke minst for tilreisende. SEKKEN SØR er området Ungdomshuset - Samsen - Bygdetunet - Sekken oppvekstsenter.

Mange gleder seg nå til offisiell åpning av den nye Fjellvegen. Åpning er planlagt til søndag 5. juni. Men vil turstien virkelig være klar til åpning da? Superoptimistene sier JA. skeptikerne (realistene?) sier NEI. En ting er sikkert: Sjansene øker i takt med antall som som melder seg til dugnadsinnsats. Det er arbeid for alle. Oppfordring: Ta kontakt med Stig Arne Johnsen, Knut Sekkeseter eller Øystein Eik. Sistnevnte formidler også kontakt med T-gjengen. Ring 975 91 319 - skriv til   oystein.eik.sekken@gmail.com eller ta kontakt når vi møtes. FOTO: ØE 17.05.2016


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.