søndag 26. oktober 2014

Apropos fartsgrenser: Slik er det skilta på Lepsøya

26.10.2014: Lepsøya i Haram dobbelt så mange innbyggere som Sekken. Eller er det mye likt på de to øyene. I begge lokalsamfunna er det et ønske om gode oppvekstforhold og trygge trafikkforhold.

Statens vegvesen har sagt nei til å skilte fartsegrensa under 60 km/t på ei kort strekning ved Sekken oppvekstsenterr. I dette området ligger Ungdomshuset, Samsen, Bygdetunet, skole, skole, barnehage og boliger.

Statens vegvesen satte fartsgrensa ved skole, barnehage og butikk på Lepsøya til 30 km/t. Det er om lag 15 år sia 30-sona blei oppretta, opplyser Magne Kjerstad. Han kjenner forholda godt gjennom mange år som lærer ved skolen, og forteller at han også gjorde førsøk på å få til ei form for rundkjøring ved skolen. Der nådde han ikke fram, og det har vært fleire nestenulykker når foreldre kommer kjørende med barna sine.

30-sona gjelder for ei strekning på 600 meter. Det er lagt ned fartsdempere i vegen. Vegen denne strekninga er flat. Brauta er brukt som et argument fra Statens vegvesen for at det ikke er tjenlig å legge fartsdempere (humper) i det aktuelle området på Sekken, og da er det visstnok heller ikke aktuelt å sette fartsgrensa under 60 km/t.

Noe er altså likt og noe er ulikt. På Sekken er det satt opp skilt nær skole og barnehage som presiserer at her er det lov å kjøre 60 km/t. Tiltaksnemnda jobber fortsatt med saka, og det blir gjort ved oppvekstsenteret. Foto: Øystein Eik

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.