tirsdag 14. januar 2014

Diplom og skjold til 150-åringen: Sekken Skytterlag – et av landets eldste


Julehandelen på nærbutikken Samsen stoppa opp noen minutter lillejulaften da Sekken Skytterlag fikk overlevert skjold og diplom som markering av at laget er 150 år.

– Lokallaget er 30 år eldre enn Det frivillige Skyttervesen og et av de eldste skytterlaga i landet, fortalte Harald Valved, som representerte DFS og Romsdal Skyttersamlag. Han uttrykte glede over å få være på denne improviserte feiringa, som kom i stand på tampen av jubileumsåret fordi det ikke klaffa med overlevering på årsmøte og skytterfest i oktober.

– Sekken Skytterlag si satsing på barn og ungdom førte til at Sekken oppvekstsenter i år vant Det frivillige Skyttervesens landskonkurranse, klasse 1, under 100 elever. Det er imponerende! Jeg kjenner lokalsamfunnet Sekken ganske bra, og ser at en aktiv medlemsflokk driver laget godt. Spesielt har jeg lagt merke til de mange flotte ungdommene som deltar på skytebana. Dere kan gjerne ha ambisjoner om å delta mer på stevner utenom bygda, men det dere gjør her i bygda er det viktigste, sa Harald Valved i sin tale til laget og bygdefolket.

Leder i Sekken Skytterlag, Jon Erik Eik, tok imot og takka for skjold og diplom. Nylig avgått leder, Jon Ingar Eik, var tydelig fornøyd med at 150-årsjubileet nå var markert på en verdig måte. Han opplyser at laget har hatt 12 arrangement for senior, junior og rekrutt i jubileumsåret. Skytingens dag i høst samla 22 skyttere og en del publikum. Dette var en fin dag med mat og sosialt samvær som også er en del av lagsmiljøet.

Jubileumsgave
: Jon Ingar Eik (t.v.) og kundene på Samsen følger fornøyd med på at Harald Valved overleverer skjold og diplom til Jon Erik Eik. Foto: oystein.eik.sekken@gmail.com

Publisert 14.01.2014

Romsdals Budstikke hadde denne teksta og bildet på trykk 31.12.2013. 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.