mandag 25. november 2013

Fjord1 si rute 34 Molde – Sekken: Mange driftsavvik og mye frustrasjon i slutten av novemberOPPDATERING 1. desember 2013: Tekniske problemer og mye dårlig vær førte til mange innstilte avganger og forsinka ankomster i ferjesambandet Molde - Sekken mot slutten av november. MS Tiderose gikk en del turer innom Sekken og MS Solskjel blei satt inn som reserveferje tirsdag 26. november. Lederen i Tiltaksnemnda ga uttrykk for sterk frustrasjon blant brukerne i intervju med Romsdals Budstikke ( http://www.rbnett.no/nyheter/article8699331.ece ) og NRK og Romsdal ( http://www.nrk.no/mr/ingen-ny-ferge-1.11386872 ) onsdag 27. november. Fjord1 svarte med at statistikken viser god regularitiet for rute 34 og at MS Ørsta fyller krava i anbudsvilkår. Frode Ohr sa også at Fjord1 aldri firer på krava om sikkerhet.

Representanter for Tiltaksnemnda hadde møte med Frode Ohr fredag 29. november. Både han og representanten for nemnda ga etterpå uttrykk for at det var et konstruktivt møte, og at en direkte dialog på denne måten kan føre til forbedringer. På spørsmål fra Sekken om muligheter for nytt eller nyere materiell i ferjesambandet ga Frode Ohr et tydelig svar: MS Ørsta er den beste ferja Fjord1 har å sette inn i rute 34 i anbudsperioden fram mot 2020. NRK hadde intervju med Fjord1 og kommentar fra Tiltaksnemnda som nyhetsinnslag fredag ettermiddag.

SISTE: Fjord1 melder søndag 1. desember at avgangen kl. 10.45 er innstilt på grunn av sterk vind og strømbrudd på Sekken. (Strømbruddet gjelder nordsida av Sekken.) I dag er MS Solskjel inne som resserveferje igjen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.