mandag 2. september 2013

Avisa Romsdal: Spennende kunstopplevelse på Sekken

Fra 11. til 15. september arrangeres KUNSTREISE midtfjords for andre året på rad. – Ta turen til Sekken, oppfordrer arrangørene. 

Av Øystein Bjerkeland – Avisa Romsdal

Kunstinteresserte vil nemlig finne mye spennende på øya midt i Romsdalsfjorden disse dagene i september. Men i likhet med fjoråret er dette et småskala-arrangement. – Småskala kan ha en verdi i seg selv. Vi ser begrensningene som ligger i lokaler og kommunikasjon, men Sekken ligger midt i fjorden, og det er ikke lengre enn en liten fergetur fra Molde, sier primus motor Øystein Eik.

Heldige – I fjor var vi heldige og fikk med oss gode utstillere på kort varsel. I år har vi hatt bedre tid til planlegging, og er igjen heldige. Svanhild Gåsøy stiller nå ut i bygda der faren, Paul Gåsøy, vokste opp. Etter at vi fikk avtale med Svanhild, har hun gjort alvor av drømmen om å flytte ut av Oslo, og nå er adressa Molde. I fjor fikk vi presentere en del bilder av Paul Gåsøy, og i år er det Svanhild sin tur til å representere kunstnerfamilien Gåsøy, forteller Eik.

Skupturer Det hele starter onsdag 11. september med offisiell åpning. Skulptør og treskjærer Olivier Ledoux hadde sitt første møte med Sekken i fjor, men blir nå med gjennom hele festivalen. Han jobber for tiden med en bokbenk til Bygdetunet på Sekken, en benk som skal ferdigstilles i løpet av helga.

Kunst i kulturlandskapet To andre hovedutstillere er billedkunstner Gunn Morstøl og keramiker Gunvor Tangrand. Morstøl blir også sentral på andre måter, forklarer Eik, blant annet gjennom prosjektet «Kunst i kulturlandskapet».

– Kunst i natur i Rauma er et resultat av kollektiv innsats fra kunstnere med Gunn Morstøl i spissen. Gunn har hatt et ønske om å komme til Sekken, og vi ønsker velkommen til kulturlandskapet på Bygdetunet. Her blir det et samarbeidsprosjekt med oppvekstsenteret som viktig aktør.

– Noe for enhver «Made i Sekken» var etiketten for tegninger og andre arbeider fra Sekken oppvekstsenter i fjor, og dette samarbeidet blir videreført i år.

Livskunst Verdt å nevnte er også ei utstilling som blir bygd opp av repro av gamle fotografi. Temaet er «Livskunst». – Utstillinga forteller historien om en av de som har levd det meste av sitt liv på Sekken, og som må kunne kalles en livskunstner. Her kommer det fram bilder som bare noen få har sett før, sier Øystein Eik, som ikke vil framheve noen av utstillingene framfor andre. – De utfyller hverandre, og her bør det være noe for enhver smak og interesse.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.