torsdag 27. desember 2012

Vikarskipper avslutta med friske turer over Storfjorden

27.12.2012: Dagen før storstormen (i følge værvarsler Ivar Hol) skal komme, får MS Ørsta og bilene om bord vaska seg skikkelig på overfarten fra Sekken til byen. I styrhuset står Terje Leikanger på siste vakt i rute 34 i denne omgang. I to måneder har han vikariert for Per Hammerø, som har vært om bord i andre ferjer.

Terje Leikanger er opprinnelig fra Gurskøy i Herøy kommune, og bor på på Rensvik i Frei, Kristiansund. Nå skal han over til Aresvika - Hendset på Vinjefjorden. I 1995 (et lite forbehold om korrekt årstall) var han på MS Ona som utførte automatisering med solcelledrift av fyrlyktene i Hjertøysundet. I 2010 begynte han i Fjord1 MRF på ruta Kvanne - Rykkjem. På spørsmål om vi kan fås se han igjen her i rute 34, svarer han: - Det er jo ikke umulig at det kan bli spørsmål om et vikariat igjen. (Vi forstår det slik at han har likt seg her, og har satt pris på grei arbeidsreise til og fra med Timeekspressen.) - Værmessig har det også vært bra. Dette er eneste dagen med ruskevær i tillegg til en søndagskveld med kraftig vind, som har har hatt på mine vakter her, sier Terje Leikanger.

BILDET: Terje Leikanger og MS Ørsta i motvind. 3. juledag 2012 kl. 13.40. Foto: Øystein Eik

PS Storfjorden var i si tid det vanlige navnet på en del av Romsdalsfjorden. Kom gjerne med kommentarer / synspunkt på bruken av navnet Storfjorden her. Strekker Storfjorden seg fra Hundshella til Klaveråsen? Send gjerne e-post til: redaksjonen@sekken.net

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.