søndag 23. oktober 2011

Flyttemelding: Fra BEDEHUSET til BYGDEHUSET

Tirsdag 25. oktober 2011 skal det skje: Det gamle bedehuset blir løfta med mobilkran opp på transportvogn og blir kjørt til Bygdetunet. Der skal huset settes ned på de nye murene og bli til Bygdehuset.

Sekken museumslag ved styret er oppdragsgiver når firmaet Leren og Simonsen utfører transporten. Rune Hagås representerer firmaet, og han hadde samme rolle under flytting av Mariehuset.

Istad og Relacom sine montører tar ferja fra Molde kl. 08.00 og starter straks demontering av strøm- og telefonkabler. Kran og bil kommer med ferja som går fra Molde kl. 09.30.

Det er umulig å si sikkert hvor lang tid transporten vil ta, men alle er opptatt av og innstilt på at dette skal gå smertefritt og så fort som råd. To stålbjelker kom med egen transport fredag, og vil bli lagt under huset lørdag. Tirsdag morgen skal alt være klart for å feste løftestropper i stålbjelkene og løfte det opp på tilhengeren.

Vi håper at flyttinga blir gjennomført uten å skape problem for noen i bygda.

Akkurat nå står huset uten dører og virker ellers noe ustelt. Dørene blei demontert for å bli snudd (og ”slå ut”). Det er viste seg å være behov for litt reparasjon, og dette skal ikke ta lang tid. Huset sin tekniske tilstand er minst så god som vi forestilte oss i startfasen av denne prosessen. Når huset er på plass, skal det bygges et lite påbygg mot nord. Der blir det trapp til kjelleren. Det er også avsatt plass til et handikaptoalett med dør direkte ut, slik at det kan brukes sjøl om resten av huset er avstengt.

Intensjonen er ellers at dette huset skal være lite avstengt. Bygdehuset skal bli et aktivitetshus for alle aldersgrupper, og styret satser på økt aktivitet i alle husa på Bygdetunet.

Sammen kan naboene i området (Oppvekstsenteret, Ungdomshuset, Samsen og Bygdetunet) tilby hus og anlegg for mange formål til folk i hytter og hus og til gjester på kort- eller langtidsopphold. «Folk treng hus og hus treng folk», gjelder også i denne bygda. Arbeidet med flytting av det gamle bedehuset og etablering av det nye Bygdehuset er et TRIVSELSTILTAK PÅ SEKKEN.


KONTAKTPERSON: Øystein Eik – bygdetunet@sekken.net – telefon 975 91 319

(Denne artikkelen er henta fra plakat og INFOSKRIV til alle på Sekken fra SEKKEN BYGDETUN 22.10.2011)

BILDET: Bygdetunet er klart for å ta imot Bygdehuset. Papp er lagt oppå murene etter at dette bildet er publisert. Foto 23.10.2011: Øystein Eik – redaksjonen@sekken.net – telefon 975 91 319 KLIKK PÅ BILDA for å forstørre.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til med flyttinga!

Dette blir en flott tilskudd til bygda!

Det er en utrolig dugnadsinnsats på Sekken!!

Hilsen Lillian og Leif

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.