søndag 18. september 2011

50 års samferdselshistorie og ferje med universell utforming

HISTORIE Søndag 18. september 2011 er det på dagen 50 år siden ferjekaia på Sekken blei åpna. Dette var starten på ei ny epoke med bil- og passasjerferje, godsrute (varebil) og buss.

AKTUELT
MF Ørsta er snart klar til å settes inn i rute 34. Ferjestrekninga Molde – Sekken får da ei ferje som er universelt utforma med handikaptoalett og heis mellom bildekkete og salongen – en salong som får ei kraftig oppgradering.

Bydetunet tok initiativ til ei markering av jubileet, og planla et arrangement sammen med Fjord1 MRF. Det så ut til at MF Ørsta kunne settes inn i ruta på 50-årsdagen, men dårlig vær i innspurten gjorde at det var umulig å gjennomføre blant anna malingsarbeid. Bygeetunet kommer nok tilbake til samferdselshitoria seinere.

Sekken.net har fått invitasjon til å gå om bord i MF Ørsta som ligger ved Bolsønes Verft AS. Der gikk arbeidet for fullt både på bildekket, på øvre dekk og under dekk.

Arbeidsformann Ole Arild Hansen sier at fleire uheldige omstendigheter har skap forsinkelser i arbeidet med å klargjøre MF Ørsta med universell utforming. Det spesielle sommerværet mye mye nedbør har gjort sitt, og det har har ferietid både på verftet og ikke minst hos leverandører. Dessuten måtte denne ferja settes inn i rute da MF Sekken fikk maskinhavari.

– Krengeprøva sist onsdag gikk fint, og nå er det ikke lenge før ferja kan settes inn i ruta, sier Ole Arild Hansen.

BILDE 1: Stor aktivitet på dekk. BILDE 2: Yngve Hoem og Arve Sekkenes arbeider på øvre dekk. BILDE 3: Kåre Morsund (t.v.) fra R & M Skip Interior, Podbielski Mivoslaw, Zasuwa Mariusz og Per Ivar Sunde. BILDE 4: Montering av heis og dører. Foto: Øystein Eik
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.