fredag 28. januar 2011

MF Ørsta vikarierer – og blir deretter ombygd

Ved overgangen til februar 2011 blir MF Ørsta satt inn i rute 34, og skal gå her mens MF Sekken har sitt årlige verkstedopphold. Når denne vikarperioden er over, er det ikke lenge til MF Ørsta blir satt inn fast ruta Molde – Sekken. Først skal ferja ombygges for å tilfredsstille anbudsvilkåra om universell utforming.

Glenn Sandberg, teknisk sjef i Fjord1 MRF, opplyser at planlegging av ombygginga pågår for fullt: – Ombygging av eldre fartøy byr gjerne på ekstra utfordringer, og slik er det også i dette tilfellet. Vi skal ha plass til heis mellom bildekket og salongen, og det skal bli toalett med rullestoltilgang på bildekket. Minst ett av eksisterende toalett må fjernes i ombygginga, men vi regner med at det skal bli minst tre toalett til sammen på bildekket og øvre dekk.

– Når kommer MF Ørsta i fast rute?

– Fristen vi må forholde oss til er 1. mai. Heisleverandøren er bare en av mange aktører vi skal samarbeide med, og mange brikker skal på plass, så det er vanskelig å si en dato. Jeg kan bare si at vi gjør alt vi kan for å holde fristen, og personlig tror jeg at MF Ørsta – med universell utforming – skal gå inn i rute 34 et stykke ut i april, sier Glenn Sandberg til Sekken.net

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.